Киев получи всичките 31 американски танка M1A1 Abrams, обещани му

...
Киев получи всичките 31 американски танка M1A1 Abrams, обещани му
Коментари Харесай

Всички обещани от САЩ танкове Abrams вече са в Украйна

Киев получи всичките 31 американски танка M1A1 Abrams, обещани му от администрацията на Джо Байдън. Това заяви полковник Мартин О'Донъл, представител на американската войска в Европа и Африка, пред The Voice of America, предава " Фокус ".

По думите му, " всички украинци които се образоваха на танкове с американските войски в Германия, също се върнаха в Украйна дружно с муниции и аварийни елементи за танковете “.

" Спазихме нашата част от договорката. Отсега нататък те (украинските власти) би трябвало да дефинират по кое време и къде ще употребяват тази дарба “, съобщи О’Донъл.

Военни чиновници споделят, че може да мине известно време, преди Abrams да бъдат изпратени на бойното поле, защото силите на Киев би трябвало да се уверят, че " разполагат с нужните поддържащи детайли и да решат по кое време и къде да употребяват танковете за оптимален резултат " против съветските войски. "

" Мисля, че Украйна ще внимава по кое време и къде ще я употребява (бронирана техника) “, съобщи източникът на американската новинарска работа.

Според него " танкът Abrams е демонски добра бронирана машина, само че не е панацея “.

" В последна сметка решимостта на Украйна да реализира пробив е най-важна “, добави той.

Володимир Зеленски по-рано уточни, че първият от 31 танка Abrams е бил доставен на Украйна в края на предишния месец. Доставката беше приключена по-бързо от в началото предстоящото и " тъкмо в точния момент за допустимо потребление в последните седмици от контранастъплението на Киев против съветските сили преди настъпването на зимата “, отбелязва изданието.

Abrams е предопределен да добави други западни танкове, които към този момент са в арсенала на украинските въоръжени сили. Обещанието на Съединени американски щати да дарят танкове Abrams на Киев по-рано тази година беше съпроводено от сходно заричане от европейски страни да доставят създадени в Германия танкове Leopard 2, което Берлин не желаеше да утвърди без сходен ангажимент от страна на Съединените щати. Англия беше първата страна, която се съгласи да изпрати западни танкове в Украйна, като през януари тази година уточни своите танкове Challenger 2, които дойдоха разполагаем на украинските въоръжени сили напролет.

Миналата седмица Съединените щати предоставиха до 200 милиона $ спомагателна военна помощ на Украйна. Пентагонът разгласи, че идващият оръжеен пакет включва муниции за противовъздушна защита като ракетата AIM-9 Sidewinder, артилерийски муниции РСЗО HIMARS, противотанкови ракети TOW, както и 155 мм и 105 мм снаряди.

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР