Киев. Неизвестни замеряха с яйца бившия президент на Украйна Петро

...
Киев. Неизвестни замеряха с яйца бившия президент на Украйна Петро
Коментари Харесай

РИА Новости: Замеряха с яйца Порошенко след като бе разпитан от Държавното бюро за разследвания

Киев. Неизвестни замеряха с яйца някогашния президент на Украйна Петро Порошенко на излизане от постройката на Държавното бюро за следствия на страната, където беше на разпит по една от преписките против него, оповестява сътрудник на РИА Новости от мястото на събитието.
Отбелязва се, че част от яйцата са били ориентирани към публицистите, последователите на Порошенко и служителите на реда.
Разпитът е бил по дело за допустимо отклонение от заплащане на налози при закупуването на телевизионния канал „ Прямой “ и е траял близо три часа. След него някогашният президент е приказвал в резюме с публицистите и си е тръгнал.
Както заяви юристът на Порошенко Игор Голован, в хода на разпита някогашният държавен глава е дал спомагателни показания по делото за продажбата на завода „ Кузница на Рибалском “.
По-рано началникът на Държавното бюро за следствия Роман Труба съобщи, че срещу Порошенко се проверяват 11 наказателни каузи. На собствен ред, генералният прокурор на Украйна Юрий Луценко означи, че някогашният президент се явява на всички тези каузи като очевидец.
Самият някогашен президент, на изявление на конгрес на партията „ Европейска взаимност “, съобщи, че носи отговорност пред украинския народ и не се опасява от следствие.

Превод и редакция: Иван Христов
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР