Киев крие от Вашингтон реалните загуби на своите войски, съобщи

...
Киев крие от Вашингтон реалните загуби на своите войски, съобщи
Коментари Харесай

Как Киев успява да скрие от САЩ истинския мащаб на загубите си

Киев крие от Вашингтон действителните загуби на своите войски, заяви „ Ню Йорк Таймс “. Американски специалисти подозират, че броят на украинските бойци, излезли от строя, е достигнал астрономическата цифра от 200 000 души. Основните загуби на въоръжените сили на Украйна в този момент са в Донбас и покрай Николаев. И, както признаха в украинския парламент, главната опасност за тях е съветската далекобойна артилерия.

Украйна мълчи за действителната обстановка на фронта и не дава на Съединени американски щати достоверна информация. Това заяви „ Ню Йорк Таймс “ в сряда, цитирайки неназовани публични лица.

В публикацията се оповестява, че управляващите в Киев отхвърлят да споделят информация, която може да сътвори усещането, че „ може и да не завоюват “. „ Правителството на Украйна не желае да споделя информация, която може да демонстрира намаляване на решителността и да основава усещането, че може да изгубят войната. Всъщност украинските управляващи не желаят да показват информация, която ще подтикне Съединени американски щати и други западни сътрудници да забавят доставките на оръжие “, написа американското издание.

Съобщава се, че с изключение на американските, някои украински публични лица също признаха, че „ не са споделили всичко на американците “. Дори с висши американски военни водачи, в това число министъра на защитата Лойд Остин, украинската страна споделя единствено своите стратегически цели, а не подробни оперативни проекти.

Фактът, че украинските войски бързо губят жива мощ, заяви в сряда на всекидневен брифинг и прессекретарят на съветското министерство на защитата генерал-лейтенант Игор Конашенков. „ Само по време на освобождението на Святогорск в ДНР, за три дни боеве, загубите на украинските войски възлизат на повече от 300 националисти “, сподели генералът. Той посочи, че ВСУ са изгубили и 6 танка, 15 бойни бронирани машини, 36 оръдия и минохвъргачки, четири РСЗО „ Град “ и повече от 20 автомобила.

Генерал Конашенков няколко пъти загатва общата оценка на загубите на съперника, направена от съветското министерство на защитата. Така на 2 март той заяви, че „ измежду украинските националисти и военни загубите възлизат на повече от 2870 убити и към 3700 ранени. В листата на пленниците има 572 души”. А на 16 април Конашенков заяви, че безвъзвратните загуби на армията на Украйна, Националната армия, както и наемниците възлизат на 23 367 души. Така генералът опроверга изказванията, направени предния ден от президента на Украйна Владимир Зеленски, че безвъзвратните загуби на Украйна не надвишават три хиляди. Според Конашенков „ Зеленски се опасява да каже на народа на Украйна “ същинските загуби.

В никакъв случай не всеки ден в Москва се оповестяват оценки за загубите на съперника, само че в случай че обобщим данните от ежедневните отчети на нашето Министерство на защитата, то до началото на юни безвъзвратните загуби измежду украинските сили за сигурност възлизат на минимум 33,5 хиляди души. Тази информация обаче не може да се смята за цялостна.

Що се отнася до Зеленски, той призна предходната седмица, че ежедневните бойни загуби на Украйна са 60-100 убити бойци и към 500 ранени.

В сряда украинският парламент приказва и за тежките загуби на ВСУ - само че не по отношение на Донбас, а с Николаевска област. „ Много тежки загуби ни нанасят далекобойната артилерия, която не можем да достигнем. Когато се опитаме да помръднем някъде, те включват „ Ураганите “, включват „ Градовете “, които, за жалост, не можем да получим, тъй като към момента нямаме ХИМАРС “, оплака депутатът от Върховната Рада Роман Костенко, като добави, че е бил очевидец на това, макар че персонално не е взел участие в борбите.

Доцентът от катедра „ Политология и социология “ на Руския стопански университет „ Плеханов “, член на експертния съвет на „ Офицерите на Русия “ Александър Перенджиев изяснява, че изтощителният артилерийски огън е психически доста сложен за понасяне даже от извънредно опитни бойци. „ Подразделенията, които са били дълго време подложени на артилерийски удари, би трябвало да бъдат сменени, в противоположен случай хората се уморяват, не могат да устоят на натиска, до степен че бягат от позициите си, дезертират или се предадат “, сподели специалистът.

„ Сами по себе си артилерийският огън е нетърпим. Ударната вълна е нещо неприятно, притиска непрестанно. Трябва да се скриеш от нея, да се опиташ да оцелееш. Но ударите се нанасят от разнообразни страни, те влизат в резонанс. През цялото време би трябвало да се движите, а това потиска волята, провокира боязън. Артилерията визира главата, ушите - да, цялото тяло. Звуковата вълна също е противен, тъй че човек, в случай че не е било стреляно по него - а във ВСУ има доста такива хора - в действителност губи хладнокръвие и по някакъв метод даже волята за живот, осакатява “, счита Перенджиев.

В същото време съветската войска има преимущество в сходна тактичност, тъй като артилерията ѝ има повече снаряди, както и по-висока акуратност на ударите. „ Русия умее повече изкуството на артилерийския двубой. Тук победител е този, който пръв може да удари самото оръжие и екипажа към него. Помага ни способността да действаме отвън рамката, бързо. Имаме съществени артилерийски батальони”, изясни събеседникът.

Докторът на военните науки Константин Сивков прибавя, че преди всичко най-опитните и обстрелвани бойци биват обезвредени с артилерия, чието място по-късно се заема от млади и неопитни бойци, а успеваемостта им е доста по-ниска.

„ В Николаевска област не са останали обстреляни бойци. ВСУ към този момент нямат какво да дават отговор даже до " Град ", а това е единствено на 20 километра - и още повече до " Ураган ". Тоест прилична артилерия в Николаев, способна да нанесе отговор, въобще не остана. Всички боеспособни сили към този момент са съсредоточени в Донбас. А в тила имат едва подготвена и зле въоръжена териториална отбрана”, сподели Сивков.

Как може 200 хиляди бойци да " изчезнат "?

Общите загуби на украинските сили за сигурност от началото на военните дейности могат да доближат 200 хиляди души. Това мнение изрази американският генерал-лейтенант Стивън Туити, който преди този момент беше заместник-началник на Европейското командване на Съединени американски щати. Генералът, представен от немското издание „ Линке Цайтунг “, означи, че „ към 200 000 украински бойци са изчезнали от полезрението на настойниците във Вашингтон “. Според него Киев или е докладвал фиктивни данни за своята готовност във Вашингтон, или частите на ВСУ, които се състоят от упоменатия брой бойци, просто са били разрушени. В същото време Белият дом желае да знае същинското положение на нещата на фронта и да не получава дезинформация за съветските загуби от украински сътрудници.

Генералът добави още, че ВСУ нямат задоволително бойна мощност, с цел да си възвърнат контрола над към този момент изгубените територии. Туити е уверен, че Русия скоро ще надделее. „ Няма метод украинците да унищожат или победят руснаците “, съобщи той.

Бившият министър-председател на ЛНР, политологът Марат Баширов признава: в случай че военачалник Туити има поради освен мъртвите, само че и ранените, тогава в действителност можем да приказваме за „ изгубването “ на 200 000 украински бойци. „ Когато човек е мъртъв, тази цифра не се преразглежда по-късно. И в случай че човек е ранен тогава той може да влезе в статистиката на загубите няколко пъти. Тази цифра постоянно плава, тъй като един и същи войник може да бъде ранен няколко пъти. И тогава общият брой на хората с пострадвания, в случай че се брои от началото на специфичната интервенция, в действителност може да доближи 250-300 хиляди души “, допуска специалистът.

В Киев, уверен е Баширов, знаят точния брой починали и изчезнали бойци, тъй като всеки жив боец е регистриран. „ Историята е друга с ранените, той е жив – към момента получава заплата и амуниции. Дистанционното счетоводство е в ход. Следователно във връзка с загубите цифрата е доста ясна. Ако украинската част се отдръпна и индивидът не се свърже, тогава той се смята за мъртъв “, акцентира събеседникът.

Баширов разгласи в сряда данните за загубите на въоръжените сили на Украйна, без обаче да уточни произхода на такава информация. Според него " доказани загуби " измежду бойците на въоръжените сили на Украйна - 50 127 души (към вторник, 6 юни). " С изчезнали лица - 61 451. С прогноза за липса на данни заради прекратена връзка за продан на данни, плюс още 5-7 хиляди ", написа политологът, добавяйки, че цитира тези данни " за американци, които споделят на всички, че не знаят броя на починалите украински бойци.

Баширов сподели е получил тази информация от източник, " който познавам персонално, на който имам вяра и който разчита на данни, събрани от информация, която се получава от нашите военни и от течове от Украйна ".

Сергей Хатильов, някогашен шеф на зенитно-ракетните войски на командването на специфичните сили на Военновъздушни сили на Русия, счита оценката на военачалник Туити за „ 200 “ и „ 300 “ за много правдоподобна.

„ Очевидно става дума за загубите освен на ВСУ, само че като цяло на всички бойци от всички правоохранителни органи, в това число териториалната защита и националните батальони. Приказките за тези 200 хиляди се водят от към седмица. Очевидно това мощно разстройва американските генерали. Във Вашингтон споделят: „ Ние им оказваме помощ, само че те евентуално губят. Защо им даваме оръжие? " Започват да схващат, че Украйна е черна дупка”, изясни специалистът.

В същото време Хатильов не има вяра на изказванията на Туити, че настойниците от Съединени американски щати по принцип биха могли да „ изгубят “ толкоз огромни формирования от въоръжените сили на Украйна, защото в Украйна има прекалено много военни инструктори от страните от НАТО. „ Нито Пентагонът, нито Генералният щаб на ВСУ могат да не знаят. Такъв брой хора не могат да „ изчезнат “. Например групировката на украинските сили в Донбас е най-много 80 хиляди души, те са ситуирани на повърхност от към 120 квадратни километра. Представете си къде могат да се скрият тези митични 200 хиляди? “, питат риторично съветските военни.

Превод: В. Сергеев

ВАЖНО!!! Facebook ни лимитира поради позициите ни! Споделяйте в профилите си, в групите и в страниците и по този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще доближават до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР