Киев. Киевския патриархат е поискал Върховната Рада да приеме закон

...
Киев. Киевския патриархат е поискал Върховната Рада да приеме закон
Коментари Харесай

УНИАН : Киевския патриархат е поискал Върховната Рада да приеме закон за единна православна църква в Украйна

Киев. Киевския патриархат е изискал Върховната Рада да одобри закон за единна православна черква в Украйна и да промени името на Украинската православна черква (Московски патриархат) в Руска православна черква в Украйна, предава украинската организация УНИАН .
" Какво желаеме ние? В Украйна има една украинска православна черква и Руската православна черква да не се крие под името украинска, защото е всъщност съветска и по тази причина ще желаяме от Върховната Рада да одобри закон, че Украйна има една Украинската православна черква и втората православна черква би трябвало да се назовават съветска черква. Освен това те организират службите на църковнославянски, само че проповядват на съветски език, пазят съветските ползи на изток ", означи примасът на Украинската православна черква - Киевски патриархат. Тогава обединената украинска черква ще бъде наречена " Украинска православна черква ". Името ще бъде " Украинската православна черква ". Второто име ще бъде " Киевски патриархат ", сподели Филарет.
Патриарх Филарет също по този начин съобщи, че в близко бъдеще ще се организира съединителен Архиерейски събор, с цел да се сътвори единна Украинска поместна черква.

Превод и редакция: Юлиян Марков

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР