Киев казва, че все още не е постигнал никакво споразумение

...
Киев казва, че все още не е постигнал никакво споразумение
Коментари Харесай

Украйна: Не може да има сделка за износа на зърно без наше участие

Киев споделя, че към момента не е постигнал никакво съглашение с Русия или Турция, с цел да разреши безвредното прекосяване на натоварени с украинско зърно кораби в Черно море, като попари със песимизъм напъните на Организация на обединените нации за основаване на жизненоважен " зърнен кулоар ", написа европейската редакция на американския вестник " Политико ".

Предупреждението идва в навечерието на кръг от договаряния с посредничеството на Турция за разминиране на черноморските пристанища на Украйна и намаляване на възходящата, която беше съществено влошена от морската обсада на Русия.

Руският външен министър Сергей Лавров ще организира, като съветските медии към този момент приказват за вероятността за договорка, която ще разреши на Москва да твърди, че оказва помощ на гладуващите народи в Африка и Близкия изток.

В изказване украинското министерство на външните работи съобщи, че Киев ще отхвърли всевъзможни съглашения, " които не регистрират ползите на Украйна ".

" Оценяваме напъните на Турция, ориентирани към деблокиране на украинските пристанища. В същото време би трябвало да се означи, че все още няма съглашения по този въпрос сред Украйна, Турция и Русия ", се споделя в изказването.
 Киев: Турция купува откраднато от Русия украинско зърно
Киев: Турция купува откраднато от Русия украинско зърно

Разследва се кой е забъркан в транспортите през турски води

Президентът на Украйна Володимир Зеленски сподели, че нито той, нито външният министър Дмитро Кулеба са били поканени на договарянията в Анкара, съобщи " Интерфакс ".

Сделка, която разрешава на съветските кораби по-голям достъп до украинското пристанище Одеса, не е допустима за Киев, защото съгласно него съветският флот, с цел да го нападна. Русия по-рано алармира, че в подмяна на гаранции за експорт на храни.

" Като се има поради неотдавнашния, не можем да изключим проектите на Русия да употребява подобен кулоар за офанзива на Одеса и Южна Украйна ", продължава изказването.

Междувременно през вчерашния ден представителят на съветския президент Дмитрий Песков, който увери, че Русия няма да употребява разминираните коридори, " за настъпателни интервенции против тези морски градове ". " Трябва да изхождаме от това, само че към този момент няма ясни договорености ", заключи Песков, като означи, че " има думи на съмнение от страна на украинските представители ".
 Пристанищата в Мариупол и Бердянск са подготвени да изнасят зърно
Пристанищата в Мариупол и Бердянск са подготвени да изнасят зърно

Русия заяви, че те към този момент са разминирани
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР