Киев. Кандидатът за президент на Украйна, Владимир Зеленски, по време

...
Киев. Кандидатът за президент на Украйна, Владимир Зеленски, по време
Коментари Харесай

РИА Новости: Според украински политолог Зеленски е победител от предизборния дебат

Киев. Кандидатът за президент на Украйна, Владимир Зеленски, по време на спор с настоящия държавен глава Петро Порошенко изглеждаше по-честен, по-открит и като цяло този вербален двубой стана неговата победа, счита украинският политолог Руслан Бортник, представен от РИА Новости .
" Общото усещане от този спор е добра традиция и красива панорама. Да, президентът се опита да влезе в клинч с Зеленски, даже отиде на сцената му, само че клинчът не се трансформира в нокаут, а дебатът не промени фундаментално позициите на двамата претенденти и няма да помогне на Порошенко да завоюва изборите. Честен, по-емоционален и по-добър, Зеленски изглеждаше доста по-добре, професионално от Порошенко тук-там, само че ми се коства, че като цяло този спор беше успеха на Зеленски, съобщи Бортник.
Според него всеки от претендентите е условно безапелационен за аудиторията си. За Зеленски това се трансформира в кръщене, а за Порошенко - леден душ, тъй като за първи път от пет години с него приказват с подобен звук и по такива тематики.
" За страдание и двамата претенденти са работили в отрицателната тема, те са по-ангажирани да се упрекват взаимно, без да разкриват проектите си за бъдещето ", добави специалистът.
Вторият тур на президентските избори в Украйна ще се организира на 21 април. В него ще вземат участие актуалният държавен глава Порошенко и водачът от първия тур Зеленски. Според първото изследване на публичното мнение, извършено от социологическата група " Рейтинг " преди втория тур на президентските избори в Украйна, Зеленски ще получи 61% от гласовете, до момента в който рейтингът на Порошенко е 24%. Проучване на Киевския интернационален институт по социология, оповестено седмица по-късно, демонстрира, че Зеленски има поддръжката на към 72,2% от украинците, които са създали своя избор, а Порошенко – на към 25%.

Превод и редакция: Юлиян Марков
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР