Киев. Кандидатът за президент на Украйна и лидер на дясноцентристката

...
Киев. Кандидатът за президент на Украйна и лидер на дясноцентристката
Коментари Харесай

ТАСС: Тимошенко посъветва Порошенко да мисли за затворнически, не за президентски срок

Киев. Кандидатът за президент на Украйна и водач на дясноцентристката либерално-консервативна партия „ Отечество “, известна като Всеукраинско обединяване „ Отечество “, Юлия Тимошенко съобщи, че има възможност нейният конкурент на изборите на 31 март, в този момент настоящият държавен глава Петро Порошенко, да бъде измамен под правосъдна отговорност поради почнало следствие в Европа и Съединени американски щати против него и сътрудниците му. Това тя е оповестила на конференция в Луцк, предава ТАСС .
" Знам, че след края на втория си президентски мандат Порошенко възнамерява да стане народен представител в Европейския парламент. Мисля, че след следствията по подозрения в Европейски Съюз за корупция, той ще би трябвало да намерения за наказателна отговорност в Европейски Съюз ", са думите на Тимошенко.
Тя е пояснила, че Кипърският съд, Британската организация за измами в изключително огромни размери (SFO) и Организацията за битка с измамите към Европейски Съюз (OLAF) са почнали антикорупционно следствие по адрес на Порошенко. " По създание това е част от дългогодишна корупция, в която са забъркани президентът и неговите най-близки сътрудници, бизнес сътрудници и е обвързвано с бюджета за защитата. А когато в Европейски Съюз стартира следствие против президента по съмнение в корупция, това приказва, че силовите структури на Украйна, за жалост не работят ", декларира Тимошенко и прибавя, че за страната сходна обстановка е неприемлива, " още повече, че корупцията и измамничеството на територията на Европейски Съюз се правят с негово присъединяване ".
От пресслужбата на партия „ Отечество “ оповестиха, че и в Съединени американски щати стартира следствие за корупция, ориентирано против обкръжението на настоящия президент.. " По всички посоки към този момент са почнали да работят и други страни. А в това време силовите структури на Украйна не работят “, отбелязва Тимошенко.

Превод и редакция: Ивелина Ватова
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР