Киев и Москва стоят зад снощните протести, това е казал

...
Киев и Москва стоят зад снощните протести, това е казал
Коментари Харесай

Лукашенко: Киев и Москва стоят зад протестите

Киев и Москва стоят зад снощните митинги, това е споделил беларуският президент Александър Лукашенко, съобщи газета.ру.

"Целият този развой се ръководи от чужбина. Голяма част от по този начин наречените стачкуващи са пристигнали от Украйна, а друга – от Русия. За Полша мисля, че не би трябвало да се загатва – там екстремистите от нашата страна се радват на голям комфорт ", е показал още президентът. Той също е декларирал, че прекъсването на достъпа до интернет, станало по време на вчерашния избирателен ден, е било ръководено от непозната мощ.

По думите на водача на някогашната руска република участниците в акцията в Минск са създали опит да нахлуят в неговата резиденция. "Тези хора желаеха да скапват празника на нашия народ ", е коментирал Лукашенко

Да напомним, в столицата и други градове на източноевропейската страна е имало конфликти. Поводът за баталните подиуми е било оповестяването на резултатите от вота за президент, извоюван от Лукашенко с над 80 на 100.

Беларус: Смърт и свирен мач

По последни данни броят на задържаните в цялата страна е бил над 300. По време на конфликтите е умрял минимум един човек, а потърпевшите (служители на реда и протестиращи) - към 80 души.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР