Киев. Германия се надява, че транзитът към Европа през Украйна

...
Киев. Германия се надява, че транзитът към Европа през Украйна
Коментари Харесай

УНН : Меркел се надява транзитът на руски газ през Украйна да продължи и след 2024 година

Киев. Германия се надява, че преносът към Европа през Украйна ще продължи и след 2024 година Това съобщи немският канцлер Ангела Меркел след среща с президента Владимир Зеленски, предава УНН .

" Нашето съдействие в региона на енергетиката е доста значимо. То към този момент съществува и ще продължи и заради обстоятелството, че ще има по -нататъшен пренос през газотранспортната система на Украйна от Русия към Европа. Казах на съветския президент за това, че желаеме допустимо най -скоро да удължим контракта, който е в действие до 2024 година Ще приказваме за това в Европа с компании, които са свързани с това “, сподели Меркел.

" Ние сме единни с американците за това, че газът не може да се употребява като оръжие и по тази причина ние дружно със Съединени американски щати ще проведем тези договаряния ", сподели канцлерът.

Говорейки за енергийните въпроси, президентът на Украйна за следващ път изрази угриженост по отношение на съветския газопровод.

" Важен въпрос в нашите диалози беше енергийната сигурност и " Северен поток-2 “. " Ние преглеждаме този план извънредно през призмата на сигурността, считаме го за рисково геополитическо оръжие на Кремъл ", сподели Зеленски.

Превод и редакция: Юлиян Марков

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР