Киев е завел иск срещу Москва в Международния наказателен съд

...
Киев е завел иск срещу Москва в Международния наказателен съд
Коментари Харесай

Киев даде Москва на Международния наказателен съд в Хага

Киев е завел иск против Москва в Международния углавен съд в Хага, разгласи украинският президент Володимир Зеленски.

" Украйна публично е подала иск против Руската федерация в Международния съд на Организация на обединените нации в Хага. Искаме да притеглим Русия към отговорност за потреблението на понятието геноцид като опрощение за експанзията. Молим съда неотложно да подреди на Руската федерация да приключи военните дейности и да назначи чуване още идната седмица ", написа в Туитър Зеленски.

" Украина официально направила иск срещу РФ в Международный суд Организация на обединените нации в Гааге. Требуем привлечь Россию к ответственности за искажение понятия геноцида для оправдания агрессии. Просим суд немедленно приказать РФ прекратить военные дейности и назначить слушания уже на следующей неделе ", - написал Зеленский в воскресенье в Twitter.

По-рано Главната прокуратура на Украйна заведе углавно дело поради военната интервенция на Русия. От пресслужбата споделиха, че всички случаи на потребление на оръжие от Русия се документират. В петък външният министър на Украйна Дмитрий Кулеба съобщи, че Киев събира материали от военната интервенция и се готви да ги съобщи на Международния съд в Хага.

От своя страна пък Русия също упреква Украйна в геноцид над жителите на Донбас в продължение на 8 години, осъществяван от националистически и профашистки формирования, прераснали в Националната армия на Украйна. С този мотив Путин разгласи началото на нашествието, която дефинира като военна интервенция за демилитаризация и денацификация.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР