Киев е готов на дипломатически диалог с Москва, но разговор

...
Киев е готов на дипломатически диалог с Москва, но разговор
Коментари Харесай

Зеленски: Можем да воюваме с Русия и 10 г. Разговор с ултиматуми е невъзможен |

Киев е подготвен на дипломатически разговор с Москва, само че диалог по ултиматумите на Кремъл е неосъществим, декларира украинският президент Володимир Зеленски пред CNN.

" Но да приказваме единствено за изискванията на ултиматумите на РФ. В подобен случай става въпрос за отношението към нас, а не за това дали разговорът ще бъде " добър " или " неприятен ". Такъв разговор е неосъществим ", споделя Зеленски, представен от УНИАН.

Според него колкото по-рано стартира подобен диалог, толкоз по-малко хора ще умрат, само че не изключва и различен вид.

" Можем да се борим с Руската федерация и в продължение на 10 години ", е безапелационен президентът.

По думите му съветските набези против украинци затрудняват дипломатическия разговор с Русия за преустановяване на войната.

" Както към този момент споделих, каква е цената на всичко това? Това са хората. Много хора са били убити. И кой в последна сметка заплаща за всичко това? Това е Украйна. Само ние. Това е в действителност висока цена за нас ", показва Зеленски.

Той не е оптимист и счита, че възможностите за триумф на договарянията с Русия към този момент понижават, тъй като украинското общество не желае да продължи разговора.

" Шансовете понижават с всеки минал ден. Помислете за Буча, Волноваха, Бородянка, Мариупол. Настъпва миг, когато никой не желае да приказва. Нашето общество не желае да продължаваме договарянията ", декларира той.

Според Володимир Зеленски Украйна няма да се откаже от териториите в източната част на страната, с цел да постави завършек на войната, и е подготвена за бъдеща борба в Донбас. Тази борба може да повлияе на по-нататъшното развиване на военните дейности.

Президентът акцентира, че в случай че Русия превземе Донбас, няма гаранции, че няма да се опита да нападна Киев повторно. Ето за какво за Украйна е значимо да удържи Руската федерация и да " отстоява позициите си ", защото бъдещата борба може да повлияе на хода на цялата война.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР