Киев е европейски и световен рекордьор тази година. Градът предлага

...
Киев е европейски и световен рекордьор тази година. Градът предлага
Коментари Харесай

Киев има 35 км коледен пазар със сини дядо мразовци

Киев е европейски и международен рекордьор тази година. Градът предлага невероятните 22 благи или над 35 километра нескончаем коледен пазар.

Украинската столица, която по всякакъв начин се стреми да притегля туристи, с цел да изравни продупчения си с милиарди бюджет, е подготвена на всичко, с цел да отклони обичайните гости на западноевропейските предпразнични базари. И да ги изненада с нещо ново и вълнуващо. "

За мнозина това преди всичко са облечените в синьо, вместо в алено, Дядовци Коледа. Причината е, че обратно на наложения от марка безалкохолни питиета облик на положителния дъртак в червени облекла, на територията на някогашния Съветски съюз той е друг.

Първо се споделя Дядо Мраз, както беше и у нас при соца, и второ - носи синьо. 22-те благи коледни „ кабинки “ – сергии, павилиони, щандове, отдадени на празниците,на процедура пресичат целия град, а той по никакъв начин не е дребен.

Може би най-атрактивен е площадът „ Света София “, украсен освен с базара, а и с елха, украсена с играчки в цветовете на националното знаме – синьо и жълто - златно, основната за града и страната. Наоколо има и въртележка за децата и какво ли още не, като цялата зона е огласяна с доста врява и смях на фона на мелодиите, изпълнявани от уличните музиканти.

Експоцентърът, Марининския парк, Спивоче поле, Пощовия площад, всички централни булеварди и улици са изпълнени с хора, с оферти за дарове, с благоухание на печива и греяно вино.

А в близост щъкат упоменатите към този момент Дядовци Мраз или Коледа – кой, както изиска да ги назовава – в техните смешни сини облекла с белите бради и Снежанки, пърхащи до тях – украинките са измежду най-красивите дами в Европа, в случай че не в целия свят.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР