Киев. Бившият украински президент Леонид Кучма заяви, че Украйна никога

Киев. Бившият украински президент Леонид Кучма заяви, че Украйна никога ...

Леонид Кучма: Украйна никога не е била пълноценна държава.

Киев. Бившият украински президент Леонид Кучма заяви, че Украйна никога не е била пълноценна държава, а народът на страната днес се намира в ужасно положение. Това съобщи „Украина.ру“, предава РИА Новости.
„Украйна никога не е била държава в пълния смисъл на тази дума, а днешното положение на украинците е ужасно. Дълговете ни възлизат на 75% от БВП. Това е ужасно. А кой ще ги плаща? Ако сега Международния валутен фонд не даде пари, какво, ще обявят фалит?“, е заявил Кучма.
Политикът е уверен, че страната е докарана до това състояние от украинските депутати и управляващия елит на страната. При това, Кучма е отбелязал, че днес политиците говорят за предстоящите президентски и парламентарни избори, като същевременно забравят за условията на живот на населението и състоянието на националната икономика.
Освен това, както е отбелязал бившият украински президент, на проведената миналата седмица Мюнхенска конференция за сигурността, Украйна „се е оказала в задните редици“. „Ако там не беше отишъл президентът и не беше напомнил, че сме на картата на Европа, те вероятно биха забравили за това. Това е страшното. Трябва да се мисли над това“, е заявил той.
РИА Новости припомня, че по-рано Кучма е изразил съжаление, че в Закона за реинтеграция на Донбас, подписан от Петро Порошенко, не се споменават Минските споразумения, като освен това е определил приетия документ като политически.

Превод и редакция: Иван Христов

Източник: focus-news.net