Киев. Бившият украински президент Леонид Кравчук посъветва Владимир Зеленски,да промени

Киев. Бившият украински президент Леонид Кравчук посъветва Владимир Зеленски,да промени ...

РИА Новости: Бившият украински президент Леонид Кравчук посъветва Зеленски да свали блокадата на Крим.

Киев. Бившият украински президент Леонид Кравчук посъветва Владимир Зеленски,да промени държавната политика по отношение на Крим.
В интервю за РИА Новости, политикът отбеляза, че Киев е малко вероятно да се съгласи да признае полуострова за руски. Според него обаче е необходимо да се установят "човешки" отношения с кримчаните.
С развитието и задълбочаването на отношенията между Украйна и Крим постепенно ще бъде възможно да се стигне до "правилните заключения", добави Кравчук.
Преди анексирането 85% от нуждите на Крим от прясна вода и 90% от доставките на електроенергия бяха задоволявани от Украйна. След референдума през 2014 г. Киев организира блокада на полуострова, спирайки снабдяването с вода и лишавайки жителите на Крим от електроснабдяване. Сега регионът създаде собствено електроснабдяване, по-специално Балаклавска ТЕЦ и Таврическа ТЕЦ, които работя на пълна мощност. Проблемът с водоснабдяването беше решен чрез разработване на нови артезиански кладенци, както и чрез прехвърляне на вода по река Биюк-Карасу и по протежение на канала на изток от Крим. Южните и централните райони са снабдени с вода от естествени водоеми.

Превод и редакция: Юлиян Марков

Източник: focus-news.net