Киев активно работи с Вашингтон, за да му предостави излишна

...
Киев активно работи с Вашингтон, за да му предостави излишна
Коментари Харесай

Украйна активно натиска САЩ да ѝ доставят излишно въоръжение

Киев интензивно работи с Вашингтон, с цел да му даде непотребна американска военна техника и въоръжение . Това разгласи посланикът на Украйна в Съединени американски щати Оксана Маркарова.

По-рано американското издание Foreign Policy заяви, че Украйна желае да получи оръжия, които са били предопределени за Афганистан преди талибаните да вземат властта , само че Белият дом се опитвал да не предизвика Русия и възнамерявал да се преориентира към " закани ", идващи от Китай.
 Съединени американски щати може да дават разследващи данни на Украйна против съветска инвазия
Съединени американски щати може да дават разследващи данни на Украйна против съветска инвазия

Може да трансферират хеликоптери и друго военно съоръжение, предопределено преди за афганистанските военни

" Така наречената непотребна отбранителна техника, да вземем за пример, готово и излишно въоръжение, което Съединени американски щати могат в допълнение да дават. И с тази категория ние също интензивно работим ", означи Маркарова в изявление за LB.ua.

По думите ѝ има няколко посоки, в които Украйна работи със Съединени американски щати в границите на доставките на оръжие. Сред тях - общоприетата помощ, която се дава от американския конгрес и се планува в държавния бюджет, както и спомагателна помощ, която Вашингтон може да даде със съответния декрет на президента Джо Байдън.

Съединени американски щати доставят на Украйна необятна гама оръжия и техника, в това число патрулни катери и други типове оръжия. През 2017 година администрацията на предходния президент Доналд Тръмп утвърди доставката на портативни противотанкови ракетни системи Javelin на Киев.
 Русия продължава да натрупа сили до Украйна
Русия продължава да натрупа сили до Украйна

Сателитни фотоси демонстрират база в Крим, цялостна бронирани транспортни средства и танкове

Според говорителката на съветското външно министерство Мария Захарова от 2014 година насам американските управляващи са похарчили 2,5 милиарда $ за тази цел, в това число повече от 400 млн. $ тази година. Наскоро Вашингтон подари 30 ракетни комплекса Javelin и 180 ракети на Киев. През 2022 година американските управляващи възнамеряват да похарчат още 300 млн. $ за тези цели.

Захарова акцентира, че това сигурно нямало да сътвори условия за осъществяване на Минските съглашения и спокойно разрешаване на спора, а също по този начин нямало да реши филантропичните проблеми на жителите на Донбас.
 Съединени американски щати убедили Европа за опасността от инвазия на Русия в Украйна
Съединени американски щати убедили Европа за опасността от инвазия на Русия в Украйна

Съединени американски щати са дали на страните от Европейския съюз и НАТО разследващи данни
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР