КИЕВ – Подарък 13 за Реал“ (Мадрид)! Абсолютно безпрецедентно Белия

...
КИЕВ – Подарък 13 за Реал“ (Мадрид)! Абсолютно безпрецедентно Белия
Коментари Харесай

Подарък 13 от Дядо Коледа

КИЕВ – Подарък 13 за „ Реал “ (Мадрид)! Абсолютно невиждано „ Белия балет “ за трети път е европейски първенец! И завоюва купата с блага от ориста. Разбирай – от немски вратари и съдии.
На стадион „ Олимпийски “ в Киев светът видя може би най-абсурдният пазач в историята на евротурнирите. Лорис Кариус от „ Ливърпул “ подари два гола за 1:3, които ще влязат в учебниците по вратарска нелепост. Първо улучи с мятане крайници на Карим Бензема, а след това като младеж блед пусна шут от 30 метра на Гарет Бейл. Кралски дарове! В предходния мач в шампионата различен немски вратар – Свен Улрайх („ Байерн “), подари сходен гол на Бензема. И до момента в който баварците и „ Ювентус “ на четвъртфинала проклиняха съдиите, то против „ Ливърпул “ реферът нямаше и къде да сбърка.

„ Реал “ е европейски първенец за трети пъти подред и за 13-и в цялата си история! Никой не може да отхвърли „ кралската “ външност към мадридския клуб. Но сякаш постоянно има и човек, който скапва усета на успеха. Капитанът Серхио Рамос, рекордьорът по червени картони в Примера дивисион, с майсторски захват от битката извади рамото на Мохамед Салах още в 28-ата минута, поваляйки го на земята. Фараона опита, само че не съумя да продължи. Дори присъединяване му на Мондиал 2018 е под голям въпрос съгласно треньора Юрген Клоп. Преди мача Кристиано Роналдо сподели, че тимът знаел по какъв начин се стопира Салах…

Малко по-късно травмата получи и Даниел Карвахал от “кралете”. Но смисъла на единия и другия към тима е радикално различно… Рамос е любимец на реферите години наред. Два пъти имаше обстановки, при които „ Байерн “ можеше, а и трябваше да получи дузпа, в полуфиналите поради него. Рамос оцеля, както и в обстановката със Салах.

Видя ли Киев краят на една велика епоха? Кристиано Роналдо още веднъж бе спокоен в мача. Можеше да вкара чак в продължението, само че нахлул на терена почитател спря дуела. С изключение на феноменалната му задна ножица против „ Ювентус “ при 3:0 в Торино няма мач в Шампионската лига, поради който да се запомни кавалерът на „ Златната топка “. След края загадъчно Роналдо сподели: „ За мен беше голяма чест да играя за „ Реал “ (Мадрид)! В идващите дни ще кажа освен това по въпроса! “

Миналото лято Кристиано още веднъж беше пред овакантяване. Цяло лято на купата на конфедерациите нападателят на Португалия отхвърляше да приказва за „ Реал “. Тогава проблемите бяха два – Лео Меси взимал по-голяма заплата и клубът не му оказал помощ при проблемите с укрити налози. Сега по нищо не проличава да е неудовлетворен от нещо, но… След пет трофеи от Шампионската лига една от версиите е даже Роналдо да се откаже. Но един път той се закани, че ще играе до 42. Какво се случва с КР7 към този момент е по-интересно, в сравнение с извоюваната купа.

А за пръв път от 1994 година и двата трофея от евротурнирите – този от Шампионската лига и Лига Европа отидоха в един град в края на сезона. През актуалната акция „ Атлетико “ победи във втория по мощ клубен шампионат след 3:0 над „ Марсилия “. Преди 24 години Милано приюти двете оценки, откакто „ Милан “ стана крал на Европа, а „ Интер “ взе тогавашната Купа на УЕФА.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР