Кибуцът Беери в Южен Израел е една от първите цели,

...
Кибуцът Беери в Южен Израел е една от първите цели,
Коментари Харесай

Конфликтът в Близкия изток: Разказ от мястото на терора

Кибуцът Беери в Южен Израел е една от първите цели, нападнати от бойци на радикалната ислямска формация „ Хамас ”. Те обикалят кибуца в продължение на часове, убивайки цивилни и вземайки заложници. Повече от три седмици след терористичната офанзива ориста на десетки поданици към момента е незнайна. Израелските управляващи желаят светът да види какво се е случило и изпращат публицисти на мястото на терора. Там беше и репортерът на „ Дойче веле " Макс Цандер, съобщи.

Мерките за сигурност в Кибуц Беери са строги, само че сутринта на 7 октомври израелската войска я няма тук. Над хилядата души, които живеят тук, са били измежду първите, нападнати от терористите на „ Хамас ”. Израелските управляващи желаят светът да види това и да се чуе описа на хората, които са оживели.

Рами Голд е бил част от дребна група, която защитавала кибуца.  " Терористите стреляха, до момента в който не им свършиха куршумите ", сподели той.

„ Трябва да ви опиша тази история - пристигнаха двама ангели. Двама бойци от запаса. Нямам концепция от кое място дойдоха. Дадоха ни боеприпаси и мобилен телефон, с цел да можем да се обадим на фамилиите ни и да им кажем, че сме добре. Продължихме. Бихме се, до момента в който не се стъмни, до момента в който не дойде армията ”, сподели Голд.

Когато сраженията най-сетне спрели, спасителите, които търсели оживели, станали очевидци на ужасни картини.

„ Видяхме момче и момиче с вързани ръце. Били са измъчвани. Баща им беше с извадено око, а майка им е с отрязана гърда ” , изясни Йоси Ландау, пълководец, „ Зака ”.

В спонтанна морга в централен Израел се пазят доказателствата за случилото се на разнообразни места в страната. Около 200 души към момента са в неопределеност.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР