Киберсигуростта на държавата рефлектира върху бизнеса. В много държави се

...
Киберсигуростта на държавата рефлектира върху бизнеса. В много държави се
Коментари Харесай

Бизнесмен: Държавата трябва да назначи „кибер цар“, който да гарантира киберсигурността

Киберсигуростта на страната рефлектира върху бизнеса. В доста страни се назначава така наречен „ кибер цар “, който да построи цялата система, електронното ръководство. Може да е министър или зам.-министър, само че би трябвало да е добър IT специалист, който да е овластен и политически и финансово.
Това съобщи предприемачът Красимир Стойчев пред бТВ.

Той напомни, че преди за тази сигурност е отговаряла Румяна Бъчварова, която нищо не е разбирала от това, в този момент е дипломат в Израел.

Бизнесменът приканва за подготвеност и доста пари, тъй като IT експертите не са по-глупави от футболистите, които отиват да играят в чужбина. " Нивото на подготвеност не е достатъчност. Системата репродуцира незначителност. ", сподели Стойчев.

Три вреди има от приключването на данни от Национална агенция за приходите – политическа, икономическа и репутационна. За бизнеса е обикновено да има паника от случилото се, тъй като на следващия ден може да възникне различен проблем. Докато не се реши съществено въпроса с киберсигурността в страната бизнеса ще бъде много угрижен.

Относно гласуването на дотация от 1 лев, Стойчев сподели, че счита, че това е стъпка в вярната посока, тъй като, и с 1, и с 11, и със 100 лева обстановката е една и съща. Който желае да се възползва ще го направи. " Политиката е пазар на хрумвания, на който всеки желае да взе участие. Който има най-хубавите хрумвания би трябвало да се продадат най-скъпо. В Америка и милиардерите заплащат, с цел да се развива пазара на концепциите. Това е като с легализирането на опиатите. ", изясни предприемача.

На въпрос дали е помагал финансово на Съюз на демократичните сили отговори, че по-скоро е помагал с хрумвания. " Всеки е давал пари, ум с цел да вървят концепциите нагоре. Не съм взел участие в приватизация, не съм си купил нищо от страната. Елитарният кръг Г13 имаше свое лоби в политиката, само че в никакъв случай не е ставало въпрос за пари. Не е ставало въпрос за предоставяне и финансиране на някого. Ставаше въпрос кой какви ползи има и по какъв начин може да тръгнат нещата нагоре, тъй като като се подвига водата и ние се подвигаме с нея. "

Стойчев разяснява думите на вицепремиера Томислав Дончев за финансирането на ГЕРБ с думите, че в случай че има рационалност членския импорт е единствено върхът на айсберга. " Финансирането на ум, който да отиде при партията има смисъл, а друг членски импорт ",

Относно декларациите на ръководещите предприемача сподели, че заплатите на президента и премиера са обикновено приблизително равнище за страните от района ни.

" Преди 20-30 години всички стартираха от едно равнище, тогава казуса беше, че доста елементарни хора станаха политици, не че богати влязоха в политиката. Сега има университети и доста места от където могат да се научат. Трябва да пристигна ново потомство, което да промени нещата. Легализацията на финансирането на партиите ще е тъкмо като легализацията на опиати. " сподели в края на диалога Стойчев.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР