Киберсигурността е най-голямата заплаха пред американските банки. Това заяви председателят

...
Киберсигурността е най-голямата заплаха пред американските банки. Това заяви председателят
Коментари Харесай

Киберсигурността е водещ риск за големите американски банки

Киберсигурността е най-голямата опасност пред американските банки. Това съобщи ръководителят на Федералната депозитно-застрахователна компания FDIC Елена Макуилямс пред CNN Business. Повод за изявлението й бе казусът с Capital One, която не е контролирана от FDIC, само че неотдавна разкри всеобщо нарушаване в киберпространството, което изложи на риск сензитивна информация на повече от 100 милиона клиенти.

Федералната депозитно-застрахователна компания има право да санкции банка, която претърпи съществено нарушаване на системата си за сигурност, в случай че това е разследване на неуспех при преодоляването на слаби киберзащити, маркирани от организацията. "Със сигурност бихме могли да предприемем дейности по наложително осъществяване ", означи Макуилямс. Тя разясни, че Федералната депозитно-застрахователна компания следи кибер отбраната и непрестанно тества сигурността и структурата на мрежите и защитните стени на банките. След това организацията отбелязва уязвимостите, подрежда на банките да ги отстраняват и следи дали е реализиран прогрес.

Говорителят на FDIC съобщи пред CNN Business, че организацията в предишното към този момент е предприемала дейности по наложително осъществяване против банки по въпроси, свързани с осведомителните технологии. Макуилямс акцентира, че организацията има лимитирана дарба да ревизира снабдители на услуги за трети страни. На 26 юли Федералната депозитно-застрахователна компания FDIC разгласи публикуването на лист с административни дейности, подхванати против банки и физически лица през май и юни.

"Не допускам, че хакерите ще спрат да вършат това, което вършат. Защитата на банките и отбраната на данните на потребителите е извънредно скъпа ", посочи Макуилямс и добави, че банките би трябвало непрестанно да актуализират своите отбрани, с цел да предотвратят възможни хакерски офанзиви. Някои огромни американски банки са похарчили милиарди долари за технологии и вложения в киберсигурността. Банките също по този начин вършат опити да хакнат личните си системи и даже оферират награди на етични хакери, които са разкрили недостатъци.

Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР