Киберсигурността беше основен акцент във форума ”Be aware”, който се

...
Киберсигурността беше основен акцент във форума ”Be aware”, който се
Коментари Харесай

”Be aware”-форум: Въпрос на време е компанията ви да бъде хакната


Киберсигурността беше главен акцент във форума ”Be aware”, който се състоя през днешния ден в „ София Тех Парк “. По време на събитието бяха симулирани хакерски офанзиви в действително време. Проникване на хакер във Вашата система и евакуиране въз основата данни с искане за откуп, с цел да възвърне информацията; офанзива от подправен уебсайт, който Ви заблуждава, че получавате имейл от екипа по поддръжка на най-голямата обществена мрежа – това бяха единствено част от образците, дадени в действително време пред участниците в конференцията.

„ Кибератаките са международна зараза и е въпрос на време всяка компания да стане жертва “, сигнализира Красимир Коцев, шеф „ Информационна сигурност “ в TAD GROUP.

Навлизането на от ден на ден технологии и използването им в нашето всекидневие сигурно трансформира в приоритет тематиката за киберсигурността. Хакерските офанзиви се трансфораха в една от водещите вести в медиите през последните години. Ставаме очевидци на все по-чести и по-мащабни хакерски офанзиви към огромни интернационалните компании, държавни институции, както и елементарни хора, възлизащи на милиони загуби. Киберзаплахите се усилват с веки минал ден, а методите за отбрана и реакция стават все по-сложни.

„ Трябва да примем, че въпросът е не дали, а по кое време ще пристигна пробивът в сигурността и авансово да се подготвим за него. Освен финансови загуби фирмите, които са били обект на офанзиви, търпят и големи репутационни щети”, показа Диана Дамянова, PR специалист. „ Репутацията е голяма полезност за всяка компания и пробив в нея не може да бъде овладян от време на време с години. За разлика от финансовите параметри репутацията е прочувствената връзка на обществото, публиката и клиентите с компанията”.

Проучване, направено измежду 250 респонденти (IT и бизнес лидери) през предходната година, сподели че 44% от запитаните организации нямат създаден и внедрен проект за дейности при положение на хакерска атака.

Данните са „ новото злато “ и съставляват най-голямата полезност в ерата на високите технологии. Като подобен актив те са обект на законова отбрана. Почти целият информативен масив на фирмите се класифицира като персонални данни. Администратори на персонални данни са всички търговски сдружения и държавни и общински администрации. GDPR е правилник на Европейски Съюз, който регламентира законовата рамка във връзка с персоналните данни.

Домакин на събитието беше „ София Тех Парк “. Изборът на тази локация напълно не е инцидентен. Информационните технологии и киберсигурността са една от фокусните области на научно-технологичния парк. Сериозните вложения, които „ София Тех Парк “ е осъществил в построяването на профилирана лабораторна инфраструктура за киберсигурност, трансформират сдружението в наш натурален сътрудник.

Експертната си оценка показаха TAD GROUP, адвокатско сдружение „ Пенков, Марков & партньори”, GrECo JLT и D&D Агенция за изследване и връзки с обществеността. Специалистите сплотиха старания и познания в сегашния конгрес, като показаха най-актуалните закани и работещи решения за справяне с “кибертероризма”. Целта на форума беше да насочи вниманието на бизнеса и държавните институции към казуса, с цел да се намерят всички вероятни способи за по-качествена отбрана на техните клиенти.

Организатори на събитието са: GrECo JLT - водещ интернационален и профилиран осигурителен брокер в Европа, като оперира интензивно в ЦИЕ от основаването си през 1925 г.; адвокатско сдружение „ Пенков, Марков & партньори” , което е измежду водачите на пазара на правни услуги от основаването си през 1990 година и извънреден член за България на LEX MUNDI ̶ водещата международна организация на самостоятелни юридически фирми; TAD GROUP , която концентрира активността си върху киберсигурността, което дружно с високия авторитет и професионалната уместност на компанията ѝ разреши да се трансформира в привлекателен център за огромен екип от експерти, теоретично и на практика готови до съвършенство да поддържат киберсигурността на своите клиенти; D&D Агенция за изследване и връзки с обществеността - първата записана в България организация за изследване и връзки с обществеността, основана през 1993 г.; „ София Тех Парк “ АД е сдружение – 100 % благосъстоятелност на българската страна с съществена задача реализирането на планове, чиято непосредствена цел е да благоприятстват за развиването на изследователския, иновационния и софтуерния потенциал на Република България.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР