Киберпространството, със своята абстрактна и невидима природа, е новият военен

...
Киберпространството, със своята абстрактна и невидима природа, е новият военен
Коментари Харесай

Кои държави притежават най-много кибероръжия?

Киберпространството, със своята нереална и невидима природа, е новият боен фронт праз XXI век. Големите международни сили се впуснаха в луда конкуренция да усилят арсенала си от кибероръжия.

Въпреки че, както споделя пред Военновъздушни сили Роб Притчард, специалист по киберсигурност с над 15-годишен опит в региона, е доста по-добре да се приказва за „ киберкапацитет, много по-широка идея, която включва повече неща “.

Освен това кибернетичната конкуренция не включва единствено принадлежности, а също и тактики за шпионаж, цензура и набиране на сили в киберпространството. Карл Грийнфийлд, шеф по компютърната сигурност на организацията Capital Networks Solutions с централа в Кардиф, Англия, споделя, че би трябвало да се разграничават два типа кибернетичен потенциал – нападателен и отбранителен.

Офанзивни

Офанзивните качества могат да се намират в ръцете на държавни управления, армии, служби за сигурност, професионални нарушители, script kiddies (аматьори, които прекъсват компютърните системи с стратегии, създадени от други хора), и хактивисти (хакери активисти) “, изяснява Грийнфийлд.

Офанзивният потенциал включва кибернаблюдение и хакерски способи за спиране или заличаване на системи. Тук влизат и компютърните червеи за репликиране на малуер (злонамерени програми) - една от настоящите трендове, регистрирани след десетгодишно прикъсване.

Прочети повече ТУК.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР