Киберполицаи са спрели незаконно разпространение на телевизионно съдържание от DC

...
Киберполицаи са спрели незаконно разпространение на телевизионно съдържание от DC
Коментари Харесай

ГДБОП и Европол спряха разпространението от „DC Corporation“ в Пловдив и Варна

Киберполицаи са спрели нелегално разпространяване на телевизионно наличие от „ DC Corporation “ в Пловдив и Варна. Акцията на ГДБОП  е осъществена взаимно с Европол, предава БНР.

Операцията е в границите на досъдебно произвеждане, формирано през 2020 година за осъществено престъпление  под управлението на Районна прокуратура – Пловдив.

Спряно е даването на противозаконна кабелна телевизия от снабдител на интернет услуги на територията на Пловдивска област и във Варна.

Според събраните доказателства кабелният оператор DCC е препредавал повече от три години до крайните си клиенти телевизионни стратегии, без да има нужните права за лъчение и без да уведоми за тази си активност контролните държавни органи, както изисква законът.

Предмет на доказване е също систематичното нарушение от оператора на правата върху обекти на авторското и сродните му права. Иззети са документи и цифрови устройства, посредством които се е осъществявало противозаконното препредаване.

Вчера от доставчика на интернет и малкия екран се извиниха на уеб страницата си за цялостната или частична липса на услуги.

Според формалното известие конкурентна компания саботира работата им, което води до липса на услуги.

Днес обаче известието е изтрито.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР