Кибернож е едно от най-известните устройства за прилагане на стереотактична

...
Кибернож е едно от най-известните устройства за прилагане на стереотактична
Коментари Харесай

Ново поколение Кибернож M6

Кибернож е едно от най-известните устройства за използване на стереотактична радиохирургия в лекуването на рак. Новото потомство Cyberknife M6 обезпечава доста по-голям комфорт на пациента и доста по-прецизно приложение.
Новият програмен продукт на движеща се цел е доста по-добър, в съпоставяне със остарялата версия. Туморът се унищожава непосредствено, като радиационните лъчи нападат ДНК-то на туморните кафези във всяка област на тялото - в мозъка, гръбначния дирек, главата и шията, белия дроб, панкреаса, черния дроб, надбъбречните жлези и простатата.
Защо Cyberknife M6 е едно от най-ефикасните радиохирургични устройства?
Cyberknife M6 употребява извънредно чувствителни роботизирани технологии за лекуване на тумори. Роботът може да работи по шест разнообразни оси и посредством предаване на излъчване от доста разнообразни ъгли, може да се реализира съвършено систематизиране на дозата в тумори, локализирани наоколо до значими органи.
В системата Cyberknife M6, локализацията на тумора се следи компютърно посредством изображения и радиацията се доставя до мечтаните области с висока степен на сензитивност. Системата се самокоригира по отношение на най-малката интензивност на пациента. Това е изключително значимо при приложения в черепната област – на пациента се слага елементарна пластмасова маска вместо твърди рамкови системи.
Един от най-важните аспекти на системата Cyberknife M6 е следене на дишането. Тумори, локализирани в гръдния панер и корема (например белия дроб, черния дроб, панкреаса, надбъбречните жлези и т.н.) се движат с дишането. Облъчването на преносими лезии е много мъчно. В стандартната лъчетерапия се употребяват твърди устройства за фиксиране на пациента, или се изисква пациента да задържа дишането си, или се третират по-големи зони, които обгръщат измененията в местоположението, дължащи се на дишането. Нито едно от тези неща не е належащо при Cyberknife M6. Роботът копира дишането на пациента, може да вдишва и издишва дружно с пациента и по този метод наблюдава тумора по време на сесията.
Основното преимущество на Cyberknife M6 е, че времето за лекуване е малко. Средната дълготрайност на всяка сесия зависи от региона, която се лекува, от близостта на задачата до сериозните структури и от общата доза, която се подава, само че варира от 15 до 30 минути. Това е забележителен прогрес в съпоставяне със остарялата система, при която сесията трае 30-90 минути. Общото време за лекуване нормално лишава една седмица. Това е доста потребно за пациенти, които живеят в чужбина, тъй като могат да дойдат, да получат лекуването и да се приберат вкъщи в къс интервал от време.
Специалистите по Радиационна онкология на Анадолу Медицински Център са извънредно опитни в радиохирургията, освен с Cyberknife M6, само че и с други платформи за лъчетерапия. Анадолу Медицински Център е един от огромните центрове за образование с Cyberknife M6 и скоро ще подпише контракт да бъде Център за върхови достижения за екипа на Accuray.
За повече информация, посетете www.anadolumedicalcenter.bg
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР