Киберболестта е разстройство, свързано с използването на технологии като смартфони,

...
Киберболестта е разстройство, свързано с използването на технологии като смартфони,
Коментари Харесай

Как да разберем дали страдаме от киберболест?

Киберболестта е разстройство, обвързвано с потреблението на технологии като смарт телефони, компютри и други

Усещали ли сте в миналото главоболие или напрежение в очите, откакто сте прекарали доста време пред екрана? Ако ви се случва постоянно, евентуално страдате от кибернетична болест. Може да не сте чували този термин преди, само че това е все по-често срещано положение в актуалното общество, написа.

Въпреки че може да наподобява като лек проблем, има огромна възможност той да стане продължителен. Ако това се случи, ще засегне способността ви да функционирате обикновено и даже може да аргументи произшествия. Поради тази причина това е положение, което не би трябвало да се подценява.

Замаяността ви кара да губите равновесие и ориентировка. Други относително постоянно срещани признаци са гадене и чувство за световъртеж, както и разнообразни типове зашеметяване.

В този случай ще се съсредоточим върху заболяването по време на пътешестване.

Тя поражда, когато има противоречие сред вашата сензорна информация. Например, когато сте на лодка, вътрешното ви ухо може да усети придвижването на вълните. Очите ви обаче не засичат никакво придвижване. Това е тази несвързаност, която предизвиква зашеметяване.

Киберболестта е разстройство, обвързвано с потреблението на технологии като смарт телефони, компютри и други Симптомите, които генерира, са сходни на тези на елементарната морска болест.

• Зрителна отмалялост.

• Главоболие.

• Замъглено зрение.

• Трудност при фокусиране.

Причини

Всеки човек, изложен на екрани, може да изпита тези признаци.

Когато употребявате устройство, вие сте изложени на огромно количество образна информация, която непрестанно се движи. Например, когато разглеждате изложба от изображения, които превъртате. Очите ви възприемат придвижване, само че вие не се движите. Следователно, ухото ви и другите ви сетива изпращат сигнал до мозъка ви, че сте неподвижни. Поради тази променчивост се генерира киберболест.

Обикновено се приема, че киберболестта и симулаторната болест са едно и също положение. Въпреки това изследване, в което са извършени осем опита с разнообразни виртуални системи, демонстрира, че клиничните профили са разнообразни. То стига до заключението, че при киберболестта дезориентацията доминира като признак, до момента в който при симулаторната болест това са окуломоторни положения.

Фактори, допринасящи за киберболест

Все още не знаем сигурно факторите, които карат човек да страда от киберболест. В това отношение откривателите Уич, Варгиз и Барнет-Кауън вършат изследване през 2018 година върху сензомоторните съставни елементи, участващи в киберболестта. Те стигнаха до заключението, че някои променливи, като податливостта към болест по време на пътешестване, предсказват риска от киберболест.

Има обаче други измервания, които би трябвало да се вземат поради, когато са налице огромни самостоятелни разлики. Поради тази причина създателите настояват, че би било належащо да се разработят способи за оценка на обособени променливи. Именно поради това устройствата за електронна и виртуална действителност би трябвало да бъдат приспособени към потребностите на всеки консуматор, с цел да се предотврати киберболест.

VR слушалки като Oculus Rift включват настройки, които могат да бъдат калибрирани съгласно потребностите.

Свързани опасности

Обичайно е хората да подценяват заплахите, свързани със признаците на киберболест. Това може да се дължи на обстоятелството, че по предписание признаците не престават единствено няколко минути или часове. Въпреки това има съществени случаи, при които киберболестта продължава до 24 часа. Следователно, съставлява риск за здравето, защото нарушава естествената функционалност.

Например някой, който изпитва киберболест, може да се опита да кара транспортно средство и да попадне в случай. Освен това боравенето с рискови принадлежности като ножове или други принадлежности може да докара до пострадване. Световъртежът също може да аргументи рискови рухвания и удари.

Ако изпитвате някой от признаците на киберболест, най-добре е да избягвате всевъзможни рискови действия и да потърсите помощ.

Какво може да се направи?

Най-добрата тактика за справяне с виртуалната морска болест е потреблението на технологиите по по-здравословен метод.

Ако работите от у дома, значимо е да вършиме постоянни почивки, с цел да могат очите ви да се провиснал. Не е добра концепция да чакате, до момента в който се почувствате зле, с цел да извършите това.

И най-после, не забравяйте, че отдалечената работа значи, че доста хора към този момент прекарват доста повече часове пред екрана. Следователно, киберболестта става все по-често срещана.

Освен това виртуалната действителност и технологията, която я разрешава, направиха огромни крачки през последните години. Това значи, че физически може да бъдете на едно място, а душевен на друго. Това е обстановка, която води до несъответствия в информацията, която получавате от сетивата си.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР