Кибератаката срещу НАП е изключително сериозно предизвикателство пред всички отворени

...
Кибератаката срещу НАП е изключително сериозно предизвикателство пред всички отворени
Коментари Харесай

Горанов за кибератаката: Тези герои подлагат на риск милиони граждани

Кибератаката против Национална агенция за приходите е извънредно съществено предизвикателство пред всички отворени за жители електронни системи, само че най-важното е, че няма унищожена информация, а всеки, който се изкуши да употребява откраднатите от хакерите данни, би трябвало да знае, че сходни дейности са наказуеми. Това съобщи в студиото на „ Лице в лице ” по bTV финансовият министър Владислав Горанов.
„ Тези „ герои ”, които предизвикат страната в опит да дискредитират една от найсериозните институции… Не знам дали тези хора осъзнават, че значително дискредитират Национална агенция за приходите, МФ, само че в действителност дискредитират и подлагат на риск милиони български жители ”, акцентира Горанов.
Той съобщи, че изтеклото от сървъра на Приходната организация не би могло да се употребява за злоупотреби и обири на компании, само че призна, че е допустимо да сложи в комплицирана позиция всеки, който, да вземем за пример, не желае да бъдат обществени данните за положението му.
„ Нека всички тези български жители, които ще се изкушат да употребяват тази информация, да знаят, че ще бъдат преследвани от закона, тъй като тя е под отбрана. Нека не трансформираме тези терористи в герои ”, прикани финансовият министър.
Той разяснява, че все още няма данни двете писма, за които се твърди, че са от атакували Национална агенция за приходите хакер, да са писани от един и същи човек. „ Не желая да влизам в тайни теории дали има намесени държавни управления, дали има връзка с други събития ”, акцентира Горанов.
По думите му сходни проблеми има в целия свят и те вървят ръка за ръка с отварянето на администрацията към жителите и въвеждането на електронни услуги. „ Ако нямаше нито една електронна услуга на Национална агенция за приходите, нямаше да водим този диалог ”, означи Горанов.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР