Кибератаката, предизвикала проблеми по цял свят, може да е започнала

...
Кибератаката, предизвикала проблеми по цял свят, може да е започнала
Коментари Харесай

Украйна: Кибератаката може да е започнала с фалшив ъпдейт на счетоводна програма

Кибератаката, провокирала проблеми по целия свят, може да е почнала с подправен ъпдейт на украинската счетоводна стратегия МЕДок, заяви в Twitter украинската киберполиция, представена от АП.
 
Вирусът, употребен при вълната от хакерски атаки, употребява накърнимост на Windows

Няколко създатели на антивирусни стратегии, в това число " Лабораториите Касперски ", към този момент показаха МЕДок като евентуален първичен пропагандатор на компютърния вирус.
 
Фалшивият ъпдейт е бил разпратен към 10.30 ч. локално време (7.30 ч. през вчерашния ден сутринта) и е заразил компютрите в незнаен брой организации в страната. След това програмата, искаща заплащане на откуп в подмяна на връщане на контрола над компютъра, се е популяризирала и към други компютри.
 
Непознат вирус изнудвач е предизвикал новата международна хакерска атака

Компанията МЕДок съобщи във Фейсбук, че е била хакната, само че не е разпространявала вируса. Украинската киберполиция акцентира, че не упреква компанията.
 
Британският министър на защитата Майкъл Фалън съобщи нощес в тирада пред Кралския институт по интернационалните връзки, че Англия е подготвена да отговори с ракетен удар от въздух, суша или море, в случай че държавните й институции или институции бъдат подложени на хакерска атака. Той добави, че Лондон не разполага с доказателства кой стои зад вчерашната хакерска атака.
 
Англия подготвена да отговори на хакерска атака с ракетни удари

Снощи полският министър председател Беата Шидло разпореди привикване на държавната група за ръководство на рецесии по отношение на огромната хакерска офанзива, съобщи ТАСС. По-рано беше обявено, че хакерската атака не е засегнала Полша. По тематиката Хакери удариха сървъри на съветския петролен тръст Роснефт Компютърният вирус Petya.A бързо се популяризира в Украйна
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР