Кибератака, организирана от американските специални служби, е унищожила иранска база

...
Кибератака, организирана от американските специални служби, е унищожила иранска база
Коментари Харесай

Ню Йорк таймс: Кибератака на САЩ парализира иранското разузнаване

Кибератака, проведена от американските специфични служби, е унищожила иранска база данни, с чиято помощ паравоенни структури от Иран са възнамерявали и правили набези против задгранични петролни танкери, оповестява в. " Ню Йорк таймс ".

Техеран също така краткотрайно е изгубил способността си да реализира секрети корабни транспорти в Персийския залив, показват неназовани високопоставени представители на държавното управление на Съединени американски щати, предава Българска телеграфна агенция.

Повредени са били и компютърни системи, употребявани от иранските сили, с цел да координират дейностите си, добавя американският всекидневник, представен от Би Би Си.

Атаката е била осъществена на 20 юни, само че данни за нея са се появили едвам в този момент. Иран към момента се пробва да възвърне изгубената информация и да рестартира някои компютърни мрежи, в това число военни, се споделя в публикацията.

Според изданието хора от администрацията на президента на Съединени американски щати Доналд Тръмп имат подозрения дали резултатът от тази интервенция ще оправдае разноските по нея, само че в последна сметка всички във Вашингтон останали удовлетворени - краткотрайно е парализирана активността на иранското разузнаване, нарушена е и координацията сред частите от Корпуса на гвардейците на Ислямската гражданска война.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР