Кибер партизани са хакнали държавните беларуски телевизии БТ и ОНТ,

...
Кибер партизани са хакнали държавните беларуски телевизии БТ и ОНТ,
Коментари Харесай

Хакнаха държавните беларуски телевизии и показват протеста, най-малко 95 са задържаните |

" Кибер партизани " са хакнали държавните беларуски малките екрани БТ и ОНТ, и в ефира им се демонстрират видеа от митингите и най-бруталните случаи на полицеско принуждение при потушаването им, заяви порталът tut. by. Ако " Белтелерадиокомпания " не желае да покаже на хората истината, ние ще го създадем ", са написали в своя канал в Телеграм от хакерската група. 

Най-малко 95 индивида, множеството от които дами, са били арестувани през днешния ден при продължаващите митинги в Беларус против противоречивото преизбиране на президента Александър Лукашенко предишния месец, съобщи Франс прес, като се базира на неправителствена организация. Правозащитната група " Вясна " (на съветски " Весна ", в превод " Пролет " ) заяви, че арестите са били осъществени в столицата Минск и други градове като Брест на югозапад. Сред арестуваните са публицисти, отразяващи митингите. Арестувани били и музиканти, които изпълнили известна ария от руско време, трансформирала се в химн на протестното придвижване.

Стотици стачкуващи излязоха по улиците на Минск. Виждаха се портрети на опозиционния претендент на президентските избори на 9 август Светлана Тихановска. Някои протестиращи скандираха " Света, президент ", визирайки 38-годишната съперница на Лукашенко, която след изборите отиде в прилежаща Литва.

В изказване Тихановска похвали дамите стачкуващи и се присмя на полицията, заяви Асошиейтед прес. " Какво да кажем за мъжете, които, криейки лицето си, употребяват мощ против дами? Възможно ли е да се живее спокойно с такива мъже? ", попита тя.

Беларуският президент ще приказва на годишната сесия на Общото заседание на Организация на обединените нации по-късно през днешния ден. Неговата тирада евентуално ще налее масло в огъня на митингите на следващия ден, отбелязва АП.
По традиция демонстрациите против Лукашенко събират най-вече хора в неделя в Минск - до 200 000 души.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР