Kia разкри обновената версия на бестселъра Kia Sportage. Новият модел

...
Kia разкри обновената версия на бестселъра Kia Sportage. Новият модел
Коментари Харесай

Kia показа Sportage с хибридна система, нови технологии и освежен дизайн

Kia разкри обновената версия на бестселъра Kia Sportage. Новият модел комбинира обновен екстериорен и интериорен дизайн с нови инфоразвлекателни технологии и системи за сигурност. Задвижващите елементи ще дават отговор изцяло на бъдещите стандарти за нездравословните излъчвания.

Иновативната дизелова " мека " хибридна система EcoDynamic+ на 48V е първата, която ще бъде стартирана като част от световната тактика за електрификация на марката. Kia ще бъде първият производител, който ще предложи на клиентите си хибрид, plug-in хибрид, 100% електрически автомобил и " мек " хибрид с 48-волтова система. До 2025 година Kia ще показа 16 модела с високотехнологично задвижване: пет нови хибрида, пет plug-in хибрида, пет 100% електрическия автомобил, а през 2020 – и нов автомобил с горивна клетка.

През 2017 година Kia осъществя над 131 000 модела Sportage, което се равнява на една четвърт от общите продажби на марката за Европа. Подобренията при фамилията на Sportage включват и модификации при версиите GT-Line. Доставките на новия модел за клиентите на Стария континент ще стартират от третото тримесечие на 2018 година



EcoDynamics+ ще редуцира равнището на нездравословни излъчвания CO, като подкрепя ускорението с електрическа мощ, обезпечена от 48V батерия и стартер-генератор. По този метод излъчванията на въглероден диоксид биват понижени с до 4% в тестовия цикъл Worldwide harmonized Light vehicles Test Procedure (WLTP) и с до 7% съгласно New European Driving Cycle (NEDC).

На мястото на 1.7-литровия дизелов мотор CRDi (common-rail direct injection) идва новият високоефективен 1.6-литров мотор на КИА U3 CRDi, най-екологичният дизел, създаван в миналото от Kia. Новият 1.6-литров мотор генерира 115 или 136 кс – като по-мощната версия може да бъде поръчана с 4х4 система и 7-степенна скоростна кутия с два съединителя.

Всички задвижващи елементи към този момент дават отговор на стандарта за нездравословни излъчвания Euro 6d TEMP.

Подобренията в екстериора на Sportage включват нови брони, предни и задни светлини с нов дизайн, както и нови джанти в размери 16, 17 и 19 цола. Клиентите на модела могат да поръчат в допълнение хромирани рамки и железни протектори. Моделът ще се предлага с пет нови екстериорни цвята.



Версиите GT Line са оборудвани с черна полирана радиаторна решетка, черен и сребрист железен протектор, черни хромирани детайли на праговете и капака на багажника. Уникалните за GT Line 19” алуминиеви джанти са с модернизиран дизайн, а всички модели към този момент имат нова рамка към ауспуховите тръби, както и ново оформление на LED-фаровете за мъгла, наподобяващи ледени кубчета.

Фино обновеният кокпит включва нов волан и променено арматурно табло и нова двуцветна обшивка в черно и сиво. Модификациите GT-Line се оферират с нова двуцветна текстилна тапицерия на седалките или с опционалната черна от синтетична кожа с червени шевове.

Усъвършенстваният Sportage е оборудван с най-новото потомство високотехнологични асистиращи системи Kia - Smart Cruise Control с функционалност Stop&Go, Around View Monitor за по-лесно маневрирване при паркиране и Driver Attention Warning (за следене на умората на водача). Европейските клиенти на Kia ще могат да избират сред новите инфоразвлекателни системи на марката със 7-инчов тъчскрийн или с 8-инчов екран.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР