Kia представи за глобалния пазар новия си компактен кросоувър Seltos.

...
Kia представи за глобалния пазар новия си компактен кросоувър Seltos.
Коментари Харесай

Kia представи новия си кросоувър Seltos

Kia показа за световния пазар новия си стилен кросоувър Seltos. Премиерата на автомобила се състоя на особено събитие в индийската столица Делхи.

Името Seltos е съвременна акомодация на името Келт - персонаж от древногръцката митология. Той е наследник на Херкулес и Келтина, от които по-късно произлиза келтският народ. Буквите S в името на кросоувъра приказват за неговата спортност и експедитивност.

Моделът, който се нарежда сред кросоувърите Soul и Sportage, ще се конкурира с Hyundai Creta. Кросоувърът е получил фирмената необятна радиаторна решетка вид " Усминката на тигъра ", LED дневни светлини, фарове за мъгла и задни светлини, както и 3D мигачи.

В салона на Kia Seltos се появяват 10,25-инчов сензорен екран на инфоразвлекателната система, завършен в обособен блок, както и многофункционален волан. В листата с вариантите: умна система за вътрешно осветяване, осеминчов прожекционен екран и аудио система Bose.

В взаимозависимост от пазара, Kia Seltos ще се предлага с три мотора. Бензиновата гама е показана от 1,6-литров турбо елемент с мощ 177 к.с.. и 150-силен двулитров атмосферен мотор със 150 конски сили. Освен това се предлага и 1.6-литров дизел, който генерира 136 конски сили. Трансмисиите са шестстепенна автоматизирана, роботизирана със седем предавки с два съединителя и вариатор. Не се оповестява дали кросоувърът има вид с двойно предаване.

Стандартното съоръжение включва система за динамична стабилизация и надзор на сцеплението. Сред другите налични електронни " помощници " са помощна функционалност при пускане на надолнище, система за подкрепяне при спешно прекъсване, както и предни и задни датчици за паркиране. В взаимозависимост от пътните условия и стила на шофиране, водачът може да избере един от трите режима на настройките на електрониката: Normal, Eco и Sport.

На някои пазари продажбите на новата Kia Seltos ще стартират през втората половина на 2019 година.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР