Киа използва изложение в Бусан (Busan International Motor Show), за

...
Киа използва изложение в Бусан (Busan International Motor Show), за
Коментари Харесай

Вторият електромобил на "Киа" е с пробег 450 километра

Киа " употребява ревю в Бусан (Busan International Motor Show), с цел да показа през днешния ден своя втори електрически автомобил. " Ниро " EV е кросоувър, който се нарежда над към този момент познатия " Соул " на ток. Освен че е по-голям (4.38 метра дължина и 2.7 метра междуосие), новият екомодел на корейците предлага и по-сериозен пробег - до 450 километра.
 Вторият електрически автомобил на
© КИА Моторс

В салона на " Киа Ниро " ЕV има място за петима пасажери, а багажникът събира рекордните за електрически автомобил със сходни размери най-малко 451 литра. Задвижващи са предните колела, свързани с електромотор с мощ 204 конски сили и оптимален въртящ миг 395 Нм.

Той обезпечава ускоряване от място до 100 км/ч за 7.8 секунди. Батерията е литиево-полимерна с потенциал 64 киловата, като нейните съставни елементи са ситуирани в пода, което подсигурява невисок център на тежестта и непоклатимост на пътя. Търсещите по-евтин вид на електрическия автомобил могат да го поръчат с опционалната 39.2 киловатчаса батерия, която подсигурява изминаване на до 240 километра с един заряд.
 Вторият електрически автомобил на
© КИА Моторс

Салонът на " Киа Ниро " EV наподобява друго, като се отличава с изчистеност, повече места за предпазване на движимости и мултимедийна система с разнообразни спомагателни функционалности - намиране на най-близките зарядни станции, предсказание на оставащия пробег съгласно терена и стила на шофиране и така нататък Сред системите за сигурност участват адаптивен круиз надзор с опция за независимо прекъсване и потегляне, както и система за интензивно поддържане на лентата на придвижване.
 Вторият електрически автомобил на
© КИА Моторс

" Киа Ниро " EV излиза на пазара в Корея в края на тази година, а в останалите страни ще може да се поръча от 2019-а.
 Вторият електрически автомобил на
© КИА Моторс
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР