КФН се включи в инициативата „Мениджър за един ден” и

...
КФН се включи в инициативата „Мениджър за един ден” и
Коментари Харесай

Студент от УНСС беше председател на КФН за един ден

КФН се включи в самодейността „ Мениджър за един ден” и беше ръководена от Михаил Михайлов, студент по „ Финанси “ в УНСС

Работният ден на студента Михаил Михайлов в Комисията за финансов контрол (КФН) стартира със среща с ръководителя на КФН Карина Караиванова, която „ съобщи щафетата “ на председателската служба, като го срещна със спецификата и провокациите на виновния пост. „ Комисията контролира и надзирава небанковия финансов бранш: капиталовия пазар, застрахователния и пазара на наложителното в допълнение пенсионно обезпечаване, което е огромна отговорност. Задълженията ни са извънредно виновни, а работата доста обемна, защото следим бизнеса на повече от 20 хиляди поднадзорни лица, които ръководят активи за съвсем 30 милиарда лв.. “ - сподели госпожа Караиванова.

Михаил Михайлов изясни, че особено е избрал да е „ управител “ на КФН, тъй като се интересува от небанковия финансов бранш. „ Вече съм втори курс и в този момент е моментът да реша с какво ще се занимавам в бъдеще дали да работя в банка или в застрахователно сдружение или брокер, или с някакъв различен тип активност. Най-интересно ми е на какви условия би трябвало да дава отговор един брокер или осигурител или капиталов медиатор, с цел да му дадете лиценз. И като предстоящ икономист, живот и здраве, някой ден да мога и аз да си учредя лична компания “, показа студентът с ръководителя на комисията.

Михаил Михайлов участва на съвещание на КФН, където усети на процедура по какъв начин се взимат решенията от институцията. Запозна се със заместител – ръководителите на КФН и следи разглеждането и приемането на решенията, заложени в дневния ред. Най-много се впечатли от решението за подхванатите ограничения по отношение на незаконните капиталови медиатори. КФН взе решение да уведоми Софийския градски съд за интернет уеб сайтове, които оферират капиталови услуги, а нямат право на това, и да изиска съдът да задължи интернет доставчиците да спрат въпросните уеб сайтове.

Работният ден на Михаил Михайлов продължи със срещи с специалистите от трите ръководства в КФН. Той се срещна персонално с ръководителите на всички структури в комисията и разбра детайлности от спецификата на активността на всяка една от тях. Специално отношение прояви към активността на финансистите в комисията и показа, че за един ден е научил толкоз доста за финансите, що се касае за месеци четене от учебниците. В края на деня Михаил интензивно се включи в директната работа на комисията, като написа вест за взетите решения от съвещанието.

„ Много съм удовлетворен от това, че за един ден бях ръководител на такава огромна и виновна институция. Научих доста неща и ще се замисля в бъдеще дали да не аплайвам за работа тук “, сподели Михаил Михайлов, откакто получи документ като „ Мениджър за един ден” от ръководителя на КФН Карина Караиванова.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР