Кфар Аза, Израел – Миризмата на смърт е навсякъде, тела

...
Кфар Аза, Израел – Миризмата на смърт е навсякъде, тела
Коментари Харесай

„Миризмата на смърт е навсякъде“: Вътре в израелски кибуц, атакуван от Хамас

Кфар Аза, Израел – Миризмата на гибел е на всички места, тела на израелски цивилни и бойци, задгранични служащи и палестински бойци разхвърлят земята в израелския кибуц Кфар Аза, който беше атакуван в събота от бойци на Хамас.

Израелската войска във вторник предпазливо навлезе в кибуца (общностни селища на иврит) наоколо до линията Газа, откакто обкръжи региона в продължение на три дни. Беше обезпокоен, че вътре към момента има бойци или че ще има друга интервенция отвън обсадената Газа.

Карчета парашутен плат висяха от дървета и покриви, реликви от палестинските бойци, които се приземиха в кибуца.

Войниците започнаха да броят израелските мъртви, поставяйки ги в чували за трупове, с цел да ги транспортират от кибуца. Окончателният брой на починалите и изчезналите към момента не е оповестен.

Тела на палестински бойци останаха на земята, разлагайки се.

Разрушенията на всички места свидетелстват за свирепостта на борбата сред палестинските бойци и израелската войска.

Изглеждаше, че във всеки ъгъл е имало детонация или конфликт. На земята лежаха оръжия и гилзи. Улиците бяха осеяни с изгорели коли.

Израелската войска стартира следени детонации на някои неща и събра други оръжия.

Израелски боец, работещ по възобновяване, сподели, че съботната интервенция е най-голямата, на която Израел е бил очевидец в историята на палестинско-израелския спор.

Докато публицистите бяха изведени, израелските бойци бяха обхванати от паника и имаше известия за завърнали се палестински бойци.

Журналистите бяха призовани да излязат по-бързо и когато си потеглиха, армията затвори точките за достъп на кибуца и звукът от пукотевица извърши въздуха.

РекламаРеклама
Източник: aljazeera.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР