Кеймбридж (Масачузетс). Проучване дали пицата, приготвена и ядена в Италия,

...
Кеймбридж (Масачузетс). Проучване дали пицата, приготвена и ядена в Италия,
Коментари Харесай

AFP: Раздадоха „Анти-нобеловите“ награди

Кеймбридж (Масачузетс). Проучване дали пицата, приготвена и ядена в Италия, защищава от рак и откривател на машина за промяна на памперси са измежду носителите на тазгодишните „ Анти-Нобелови “ награди, предава AFP .
Учените, които измерваха слюнката на децата и тези, които изследваха удоволствието от при сърбеж, бяха отличени и на 29-те годишни „ Анти-Нобелови “ награди, които „ почитат “ по-глупавата страна на науката.
Наградите трябваше бяха връчени в четвъртък в университета в Харвард в Кеймбридж, Масачузетс.
Наградите имат за цел " да възнаградят необикновеното, да почетат въображението и да подтикват интереса на хората към науката, медицината и технологиите ", обявиха уредниците на събитието, което включва обичайно мятане на хартиени самолети от сцената.
Най-голямата чест в категорията по анатомия отиде при Роджър Миуссет и Бурас Бенгудифа за работата им през 2007 година, измерваща асиметрията на скроталната температура при голи и облечени пощальони във Франция.
Фриц Щрак от Университета във Вюрцбург завоюва премията за логика на психиката за „ откриването, че държането на писалка в устата провокира усмивка, което прави един човек по-щастлив - и за откритието по-късно, че това не е по този начин “.
Победителите получават 10 трилиона $ зимбабвийски $ в брой всъщност безполезни поради инфлацията в Зимбабве.
На спечелилите бяха предоставени по 60 секунди за изявление. Ако спечелилите надвишават времето, те биват прекъсвани от осемгодишно момиче, което повтаря: „ Моля, спрете, скучно ми е “.
Както всяка година, премиите се връчват от същински Нобелови лауреати, като четирима участваха на церемонията в четвъртък.
Японски екип взе отнесе премията за химия за оценка на общия размер слюнка, създаден дневно от типично петгодишно дете.
Иман Фарахбахш от Иран завоюва инженерната премия за своята машина, която сменя памперсите на бебетата, която беше патентована в Съединени американски щати предходната година.
Международен екип получи „ Анти-Нобеловата “ премия за мир за премерване на удоволствието от почесване при сърбеж, до момента в който Силвано Галус взе премията за медицина за събиране на доказателства, че пицата може да защищити от заболявания и гибел, само че единствено в случай че се прави и употребява в Италия.
Марк Абрахамс, редактор на списание „ Хроники на невъзможните проучвания “, закри церемонията с думите: „ Ако довечера не сте спечелили „ Анти-Нобелова “ премия - и изключително в случай че сте създали – още по-голям шанс през идната година! “.

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР