Кейлъб Дресел затвърди реномето си на звезда №1 на световното

...
Кейлъб Дресел затвърди реномето си на звезда №1 на световното
Коментари Харесай

Дресел спечели нови три златни медала на световното по плуване

Кейлъб Дресел затвърди реномето си на звезда №1 на международното състезание по плуване в Будапеща, добавяйки три златни медала. Той разруши конкуренцията на 50 метра свободен жанр и 100 метра бътерфлай, след което се включи в смесената щафета на Съединени американски щати на 4х100 метра кроул.

20-годишният американец победи и в късия прав спринт, откакто преди няколко дни победи в кралската дисциплинираност 100 метра. Той усъвършенства американския връх с 21.15 секунди. Втори остана Бруно Фратус от Бразилия с 21.27, а трети британецът Бенджамин Прауд – 21.43.

Състезаващият се за Гърция българин Кристиан Голомеев остана седми във финала с 21.73.

Дресел нямаше конкуренция и на 100 метра бътерфлай, каот единствено 4 стотни не му стигнаха за международен връх. Той финишира за 49.86 секунди, като най-малко към този момент върховото време на Майкъл Фелпс (49.82) от Рим 2009 година оцеля.

В последната дисциплинираност за седмия ден Дресел победи и със смесената щафета на Съединени американски щати на 4 по 100 метра свободен жанр. Заедно с Нейтън Ейдриън, Малъри Комърфорд и Симоне Мануел, квартетът на Съединени американски щати усъвършенства международния връх с повече от три секунди – 3:19.60 минути.

 Американската щафета се радва на новия си връх.
© Reuters

Американската щафета се радва на новия си връх.

Дресел към този момент има пет златни медала, откакто ликуваше и с щафетата на 4 по 100 свободен жанр. Утре той има късмет да завоюва и със съчетаната щафета.

Четвърият златен орден на Съединени американски щати предстоящо пристигна от Кейти Ледецки. Тя завоюва с лекост финала на 800 метра свободен жанр, финиширайки за 8:12.68 минути, само че остана зад собсвения си международен връх от 8:04.79.

Втора остана китайката Бинцзи Ли с нов връх на Азия - 8:15.46 минути. Бронза е за друга представителка на Съединени американски щати - Леа Смит, с време 8:17.22.

Шострьом с връх на 50 метра кроул

Сара Шострьом сложи нов международен връх на 50 метра свободен жанр за дами. Шведката записва 23.67 секунди в полуфиналните серии на дисциплината по време на международното състезание по плуванев Будапеща.

Досегашното върхово достижение принадлежеше на германката Брита Щефен 23.73 секунди от международното в Рим през 2009 година.

 Сара Шострьом е неудържима в 50-те метра.
© Reuters

Сара Шострьом е неудържима в 50-те метра.

По-късно шведката завоюва златото на 50 метра бътерфлай. Тя финишира първа за 24.60 секунди, което е нов връх на шампионатите. Няколко дни по-рано тя завоюва и на 100 метра.

В различен от съботните финали Емили Сийбом отбрани купата си на 200 метра тил. Тя победи на финала с време 2:05.68 минути след мощна офанзива след последното превръщане.

Втора на 13 стотни от секундата приключи локалната фаворитка и олимпийска вицешампионка в дисциплината Катинка Хосшу. Представителката на домаините към този момент има цялостен комплект оценки.

Трета с 2:06.48 минути се подреди Кейтлийн Бейкър (САЩ).
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР