Кей Нишикори се раздели с дългогодишния си треньор Данте Ботини,

...
Кей Нишикори се раздели с дългогодишния си треньор Данте Ботини,
Коментари Харесай

Кей Нишикори се раздели с дългогодишния си треньор


Кей Нишикори се раздели с дългогодишния си треньор Данте Ботини, който е в щаба му от 2011 година Самият японец разгласи новината в профила си в „ Twitter “ във вторник.

After 9 years of working together literally day in and day out, I have decided it is time for a new voice. I am forever grateful for Dante’s contributions to my career and we will obviously remain very close friends. I appreciate so much the last 9 years and our friendship pic.twitter.com/zpC8dj17y9
— Kei Nishikori (@keinishikori) October 15, 2019
„ След девет години взаимна работа безусловно всеки ден, взех решение, че е време за нов глас “, написа Нишикори, който сега лекува травма в лакътя. „ Винаги ще съм признателен на Данте и неговия принос за кариерата ми и е явно, че ще останем доста близки другари. Оценявам доста последните девет години от другарството ни “.

Все още не е ясно кой ще наследи 40-годишния аржентинец в екипа на Нишикори, написа „ The Japan Times “, цитирайки близки до тенисиста източници. В момента Кей е девети в ранглистата и се очакваше да се завърне на шампионата във Виена, само че може и да завърши сезона си поради контузия. Въпреки това той взе участие в показателен мач с Роджър Федерер, проведен от Uniqlo в Токио.

Nishikori joining the kids clinic #UNIQLOLifeWearDayTokyo pic.twitter.com/kCYIGa7zDI
— mi-ho (@mi_ho03) October 14, 2019
Японецът, който отпадна в третия кръг на US Open от Алекс де Минор, разгласи преди близо месец, че страда от травма.

„ Имам някои положителни и някои неприятни вести. През последните дни с медицинския ми екип продължавахме да следим контузията в лакътя, която ме тормози от Ролан Гарос насам. Хубавите вести са, че има огромен напредък, възвръща се, близо съм до това скоро да играя без болежка. Ръката и лакътят ми наподобяват добре. Лошото е, че още не съм подготвен на 100%. Все още има оток и течност в тях и докторите считат, че ще е най-добре за мен да прекарам още 3-4 седмици без тенис.

Ключово е да последвам този съвет, с цел да мога да съм сигурен, че няма да усещам повече дискомфорт и че течността и отока ще изчезнат изцяло. Да блъскам тенис топки в продължение на 3-4 часа дневно няма да ми разреши да се възстановя. “

TennisKafe.com
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР