Кей Нишикори е най-високоплатеният тенисист след Федерер и Надал Японецът

...
Кей Нишикори е най-високоплатеният тенисист след Федерер и Надал Японецът
Коментари Харесай

Кей Нишикори е най-високоплатеният тенисист след Федерер и Надал

Кей Нишикори е най-високоплатеният тенисист след Федерер и Надал
Японецът Кей Нишикори е трети по финансови доходи измежду сътрудниците си в тениса след Роджър Федерер и Рафаел Надал. 28-годишният тенисист е проработил 34.6 млн. $ от 31 май 2017 до 31 май 2018 година. Преди него са единствено Федерер със 77.2 млн. $ и Надал, който е спечелил 41.4 млн. $.

Нишикори е първият японец, който доближава до финалите на шампионат от Големия шлем през 2014 година, където губи от хърватина Марин Чилич в три сета. От 14-годишен той се реалокира от Япония в Съединени американски щати, с цел да тренира в,,IMG Academy ”. Някои от най-известните му спонсори са бирената компания,,Asahi ”, самолетната компания,,Japan Air ” и автомобилната марка,,Jaguar ”. Нишикори е и дипломат на Олимпийските игри в Токио през 2020 година.

Японецът споделя, че известността му в родната страна е в действителност голяма.,,Обичам да съм в Япония, само че не мога да бъда там за повече от година. Иначе ще полудея. Не мога да се разхождам свободно из улиците, поради известността си там. Трябва или да се укривам, или да нося по-обикновени облекла “. Сред 100-те най-скъпоплатени спортисти Нишикори се подрежда на 35-та позиция. За съпоставяне, първенецът тази година на шампионатите от Големия шлем на Уимбълдън и Ю Ес Оупън Новак Джокович е едвам на 86-то място със заработени 23.5 млн. $. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР