Кей Би Си Банк България, преименуваният наследник на Райфайзенбанк, се

...
Кей Би Си Банк България, преименуваният наследник на Райфайзенбанк, се
Коментари Харесай

ОББ официално придоби преименуваната Райфайзенбанк

Кей Би Си Банк България, преименуваният правоприемник на Райфайзенбанк, се вля публично в Обединена българска банка (ОББ) след регистриране в Търговския указател от 10 април. През лятото на 2022 година белгийската КВС закупи бизнеса на Raiffeisen в България за малко над един милиард евро, като в този момент е реалност идната стъпка от интеграцията на двете банки, която към сегашния миг е единствено на правно равнище, означават от банката.

" Не е готово още ", сподели на формалното оповестяване за приключването на договорката Петър Андронов, част от изпълнителния комитет на белгийската банка майка. " Правното обединение е към 1-2% от всички старания ", добави Андронов, представен от Капитал.

" Ще работим (по приключването на сливането) на четири разнообразни стадия ", уточни Питър Рубен, основен изпълнителен шеф на ОББ. Първият стадий, който ще засегне най-много физическите лица, ще стартира през септември, а целият развой се чака да бъде приключен до края на идната година. " Неизбежно ще има проблеми и разстройства за клиентите ", уточни Рубен, като едно от най-големите неудобства се обрисува да бъде заменянето на старите номера на банковите сметки с нови iban-и, което ще стартира от септември. Първият стадий ще стартира с обединяването на мобилните приложения.

Сливането на физическите клонове ще отнеме повече време. Според Рубен клоновата мрежа на банката ще остане " необятна ", като въпреки всичко може да се наложи известно усъвършенстване. Обединяването на екипите и физическите местоположения ще бъде последният стадий от оперативното обединение на двете банки, които обслужват над 1.9 млн. клиенти.

Най-големият състезател
Според последните данни на Българската национална банка новата обединена банка ОББ ще бъде водач по активи, като общо финансовата група в България (заедно с дъщерни застрахователни, пенсионни и други компании) към сегашния миг обслужва над 2.4 милиона клиенти. Докато продължава процесът на техническата интеграция на ОББ и КВС Банк, клоновата мрежа, корпоративният уебсайт и цифровите канали на КВС Банк България ще бъдат обозначени със специфичен знак до логото на ОББ – алена звезда (астерикс). Настоящите клиенти на двете банки не са задължени да подхващат каквито и да било дейности и ще продължат да бъдат обслужвани по същия метод както преди, допълват от ОББ. " За клиентите нищо не се трансформира, до момента в който не ги уведомим, че нещо се трансформира ", заключи Андронов.

Какво се трансформира за клиентите?
Тегленията от банкоматите на двете банки ще бъдат обработвани при идентични условия, а заплащанията ще бъдат третирани като вътрешнобанкови.

Ще се трансформират ли изискванията по продуктите и услугите?
Няма оповестени промени към този момент.

Променя ли се IBAN на сметката?
На този стадий IBAN-ите на сметките остават непроменени, само че в бъдеще ще бъдат заменени с други.

Трябва ли да се преиздава картата?
Не е належащо. Може да се употребява до периода на годност, маркиран на нея.

Ще има ли смяна в изискванията по заеми?
Не. Отношенията с банката във връзка употребените кредитни артикули не престават в сходство със подписания контракт. Клиентите не престават да погасяват отговорностите си както досега.

Какво ще стане със спестяванията?
Условията остават непроменени.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР