„КЕВР следи сделката за закупуване на активите на ЧЕЗ от

...
„КЕВР следи сделката за закупуване на активите на ЧЕЗ от
Коментари Харесай

КЕВР готов да провери сделката между ЧЕЗ и „Еврохолд“

„ КЕВР следи договорката за закупуване на активите на ЧЕЗ от " Еврохолд " и в случай че се стигне до такава, ще извърши проверка”. Това съобщи Иван Иванов, ръководител на Комисията по енергийно и водно контролиране /КЕВР/. Иванов взе участие в съвещание на парламентарната комисия по енергетика, на което се разискаха промени в Закона за енергетиката, регламентиращи либерализацията на пазара на природен газ. В съвещанието взе участие заместник-директорът на Генерална дирекция " Енергетика " в Европейска комисия Клаус Дитер Борхард.

Иванов сподели, че в случай че се наложи инспекция от страна на КЕВР, регулаторът ще извърши закона. " В момента ние следим това, което се случва в договорката сред ЧЕЗ и " Еврохолд " и в случай че се мине през всички останали институции, които би трябвало да дадат позволение, най-после се произнася КЕВР. Ние ще осъществим закона, подобен какъвто е ", разяснява Иванов.

По думите му към момента не са ясни критериите, по които КЕВР ще извърши инспекцията, защото институциите, които е трябвало да приготвят такива, не са го създали.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР