КЕВР ще се произнася последна по сделките в енергетиката Комисията

...
КЕВР ще се произнася последна по сделките в енергетиката Комисията
Коментари Харесай

КЕВР ще се произнася последна по сделките в енергетиката

КЕВР ще се произнася последна по покупко-продажбите в енергетиката
Комисията по енергийно и водно контролиране (КЕВР) ще се произнася последна по енергийните покупко-продажби, едвам след съществуването на позволение или утвърждение на другите държавни институции. Това взеха решение депутатите откакто гласоподаваха на второ четене измененията в Закона за енергетика, съобщи кореспондент на БГНЕС.

Основният текст на закона е препоръчан от Министерски съвет и третира вещни права за строителство на електропроводи и газопроводи. Между двете четения обаче ръководителят на енергийната комисия Делян Добрев, дружно с сътрудници депутати от ГЕРБ, внесоха предложение за редакция на член 23 а, уточняваща момента, в който КЕВР се произнася по покупко-продажби в енергетиката.

„ КЕВР е последната инстанция, откакто всички останали регулаторни органи, способени по този вид покупко-продажби, се произнесат. Едва по-късно този проблем се преглежда от Комисията “, посочи Добрев.

Той разяснява дали направени законови промени ще се отразят на развиването на проблема с ЧЕЗ по отношение на желанието за придобиване на сдружението от страна на „ Инерком България “.

„ По-скоро се внася изясненост, тъй като признатият законов текст в средата на 2018 година не слага ред, в който би трябвало да стане произнасянето, т.е. по едно и също време може да бъде обсъждан от другите регулаторни органи един подобен проблем. Сега споделяме, че моментът, в който КЕВР би трябвало да се произнесе е едвам откакто подобен вид договорка е получила единодушието или утвърждението на останалите регулаторни органи “, акцентира Делян Добрев. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР