КЕВР ще реши отделно как намалените цени на природния газ

...
КЕВР ще реши отделно как намалените цени на природния газ
Коментари Харесай

КЕВР понижи цената на природния газ за последните три месеца на 2019 г.

КЕВР ще реши настрана по какъв начин понижените цени на природния газ ще се отразят на парното. На фотографията: ръководителят на комисията Иван Иванов.

© Надежда Чипева Комисията за енергийно и водно контролиране (КЕВР) намали цената на природния газ за последните три месеца на м.г. Именно съгласно тези цени ще бъдат изчислени сумите, които " Булгаргаз " и крайните доставчици би трябвало да възстановят на клиентите в следствие от съглашението с " Газпром " за смяна на ценовата формула със задна дата.

Новата цена на газа за октомври е 35.01 лева./мВтч без цени за достъп, транспорт, данък и Данък добавена стойност, което е с 21.94% по-малко от дествалата преди този момент, пресметнаха от комисията. За ноември актуализацията е с 13.9% надолу, а за декември - с 10.35% по-малко.

Абонирайте се за Капитал Четете безкрайно и подкрепяте напъните ни да пишем по значимите тематики Новите цени за януари, февруари и март ще бъдат избрани от КЕВР през идната седмица. Отделно решение ще има и за новите цени на парното и топлата вода. Последно те поевтиняха с 4% при започване на май.

Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР