КЕВР ще приеме увеличение на цената на природния газ с

...
КЕВР ще приеме увеличение на цената на природния газ с
Коментари Харесай

Петкова не вижда законови пречки гражданин да инвестира и да си купи ТЕЦ

КЕВР ще одобри нарастване на цената на природния газ с 14% , разяснява пред БТВ министърът на енергетиката Теменужка Петкова. Тя чака КЕВР да излезе с решение във връзка с цената, а на 25 септември ще се организира публично разискване в тази връзка.

След договореностите сред Европейски Съюз и " Газрпром " , Петкова има вяра, че има опция за предоговаряне с " Газпромекспорт " и " Булгаргаз ". Няма човек и политик, който да не се тормози от възможни опасности за увеличение на цените на енергийните запаси.

 Европейска комисия постанова на Газпром конкурентни цени в Централна и Източна Европа
Европейска комисия постанова на Газпром конкурентни цени в Централна и Източна Европа

Становището на Комисията е, че сдружението нарушава антитръстовите правила на Европейски Съюз

Министърът добави, че е хубаво " българските жители да знаят каква е технологията за установяване на цената . България доставя природен газ от Руската федерация . Всички избрани детайли във връзка с цената на природния газ са ясно заложени в контракта сред " Булгаргаз " и " Газпромекспорт ".

Формулата е обвързвана с цената на петролните артикули и курса на щатския $ и по този начин работят една огромна част от страните и има методика към контракта, а и цената се дефинира от КЕВР , изясни Петкова.

 Почти 14% повишаване на природния газ оферират група към КЕВР
Почти 14% повишаване на природния газ оферират група към КЕВР

Обсъждането е след седмица

Във връзка с нарастването на цената хляба и диалозите на министър Порожанов с бизнеса , тя разяснява, че цените се дефинират от търсенето и предлагането, само че в никакъв случай не пречи да се търси разговор с всяка една страна, изключително когато става въпрос и за подобен артикул.

Когато си в съпротива е елементарно, тъй като сътрудниците не знаят несъмнено напълно и параметрите на бюджета , само че когато си се заел да управляваш е друго, добави Петкова.

 Нинова измежду народа: Борисов сложи страната на колене пред 5 търговски вериги
Нинова измежду народа: Борисов сложи страната на колене пред 5 търговски вериги

" С едната ръка прибират ролсройсите на олигарсите, с другата им наливат милиони от нашите пари "

НЕК е наказана да заплати близо 32 млн. евро на " Уорли Парсънс " , които са проектант на градежа на АЕЦ " Белене " и все още са им изплатени към 270 млн. евро . А дали е свършена работа, всеки месец са правили действия , представяли са отчети, документи и е плащано, като всичко това са дейности на НЕК и няма общо с министри , добави тя.

През 2008 година е подписан анекс с " Уорли Парсънс " от тогавашните шефове на НЕК с уговорка за обезщетение при отвод от градеж. НЕК е на БЕХ, а БЕХ е на министъра, само че Петкова не е виждала документ за докладване на тези клаузи. Министър на енергетиката тогава е Петър Димитров.

Тя не знае за какво се стигнало до подписване на уговорка с наказателна клауза, в случай че договорът бъде едностранно преустановен и то в случай, че първа фаза е завършила и е направена, само че не може да приказва за отговорни, има си способени органи , които Петкова се надява да се произнесат.

 Осъдиха България поради АЕЦ
Осъдиха България поради АЕЦ " Белене "

НЕК би трябвало да заплати €32 млн. на " Уорли Парсънс нюклиър сървисис "

Взели сме си поуките и готвим процедурата за избор на стратегически вложител , при деклариран инвеститорски интерес за градежа на АЕЦ " Белене " , като процедурата би трябвало да е подготвена да края на октомври и може да стигнем до процедура за избор на самия вложител до края на годината, изясни енергийният министър.

Ясно сме декларирали условия си и това няма да стане частна атомна централа, Китай е декларирал интерес , а страната ще взе участие посредством НЕК и посредством активи, документи, площадка и съоръжение , разяснява Петкова.

 Петкова: До началото на 2019 година е реалистично да има определен вложител за
Петкова: До началото на 2019 година е реалистично да има определен вложител за " Белене "

Петкова срещна китайски нуклеарни специалисти с българската енергетика

Аз не съм експерт в региона на енергетиката, аз съм финансист и инспектор , изясни тя.

Ахмед Доган не и е прочут като специалист в енергетиката , само че не знае да има законови ограничавания, жители да влагат в бранша и да получават законова да получават, какъвто е и случая с " Топлоелектрическа централа Варна ".

Като министър, за Петкова е най-важно българската енергетика да работи и да е в устойчиво положение и не има вяра, че има конспирации за студения запас . " Топлоелектрическа централа Варна " е втората по величина топлоелектроцентрала в България, има 6 блока и още в приватизационния контракт написа, че 3 от тях ще са за леден запас .

 Топлоелектрическа централа
Топлоелектрическа централа " Варна " публично стана благосъстоятелност на Доган

70% от капитала на " Сигда " са негови, 30% остават в децата на някогашния транспортен министър Данаил Папазов

Имало е контракт с ЧЕЗ да се изградят серопочистващи устройства , само че те не са направени, а и няма уговорка за глоба , излиза наяве от този контракт, само че Петкова не знае, за какво това е по този начин.

Държавните " Марици " не са се отказвали от процедурите за леден запас , само че не са се класирали , тъй като е препоръчана по-висока цена от мечтаната от КЕВР. За студения запас се провежда търг и никой от другите участници не е дал по-добри цени от тези на Топлоелектрическа централа " Варна " , изясни Теменужка Петкова.

По отношение на Гинка Върбакова и договорката с ЧЕЗ , последно с Петкова се чули за рождения ден на Върбакова през август, чисто човешки . Не са говорили , че се отдръпва от бизнеса с фотоволтаици, или за договорката с ЧЕЗ , тези неща не я вълнуват, това е частен бизнес , имат си финансови и правни консултанти които ги поучават, разяснява министърът.

 Инерком апелира решението на Комисия за защита на конкуренцията за ЧЕЗ
Инерком апелира решението на Комисия за защита на конкуренцията за ЧЕЗ

Дружеството апелира пред Върховен административен съд
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР