КЕВР прогнозира една цена на природния газ. Ако работеха в

...
КЕВР прогнозира една цена на природния газ. Ако работеха в
Коментари Харесай

Георги Георгиев, СОС: Свръхпечалбите в енергетиката трябва да покриват загубите на дружествата

" КЕВР предвижда една цена на природния газ. Ако работеха в социологическа организация или в статистиката, щяха да бъдат от дълго време уволнени. При планувана цена на природния газ 115 лв. за мегават час, за септември тя е 353. Тоест, имаме 300% разлика сред прогноза и действителност. И това е по този начин от 1 година насам – от 150 до 300% са сбъркани сметките в частта какъв брой ще коства природният газ. Целият този недостиг остава за сметка на сдружението. Ние не желаеме това да се трансферира на хората. Този недостиг би трябвало да бъде затрупан от свръхпечалбите от търговията с ток. Не е толкоз комплицирана задачата, към този момент е правено ", това съобщи пред БНР ръководителят на Столичният общински съвет Георги Георгиев.

Той е безапелационен, че свръпечалбите в енергетиката са запас, който може да бъде ориентиран към покриване на свръхзагубите, тъй че те да не са за сметка на хората.

" И дума не може да става за повдигане на налозите ", настоя Георгиев.

Първата задача – обезпечаването на природен газ за София, е съвсем изпълнена, заяви Георгиев, който чака до броени дни сключване на контракт с " Булгаргаз ".

Ръстът на цените на природния газ остава за сметка на хората или на сдружението. Това не може да продължава по този метод ", съобщи Георги Георгиев.

" Има обезщетения 25 ст. за литър за горивата, има отплата за електрическата сила, а другият главен енергоносител беше изолиран ", акцентира той.

По думите му казусът в градския превоз е поради цените на енергоносителите.

" Помощ от страната не получихме. Получихме великодушния съвет да се вдигне цената на билета ", сподели още ръководителят на Столичния общински съвет.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР