КЕВР предлага с до 8% увеличение на цената на парното.

...
КЕВР предлага с до 8% увеличение на цената на парното.
Коментари Харесай

Експерти казаха как ще повлияе поскъпването на парното на джоба ни

КЕВР предлага с до 8% нарастване на цената на парното. Как по-високите цени ще се отразят на сметките на семействата разясниха в утринния блок на Българска национална телевизия енергийният специалист проф. Атанас Тасев и Явор Куюмджиев - някогашен заместник-министър на стопанската система и енергетиката.

Цената на тока се трансформира в едногодишен интервал, до момента в който при газа и парното е на тримесечие и това се дефинира от контракта ни с Русия. Държавата не може да повлияе с нищо, тъй като доставчикът е един, изясни проф. Тасев.

Ценообразуването е обвързвано още с курса на $ и цената на петрола, по тази причина никой няма принадлежности за въздействие на цената на газа. Това е един динамичен развой, който в този миг изисква нарастване, добави Явор Куюмджиев. По думите му, КЕВР няма да даде на " Булгаргаз " поисканите 14% нарастване, което съставлява един тип буфер.

Така се задава рисков миг с вяра в бъдеще заплащането към сдруженията да бъде обезщетено. " Проблемът у нас са ниските приходи и фактът, че близо 60% от популацията са или енергийно небогати или на прага на енергийната беднотия “, сподели Явор Куюмджиев. И двамата специалисти бяха безапелационни, че плануваното нарастване в цената на газа няма да докара до разтърсвания в бюджета на семействата, а по-скоро ще има резултат върху огромните индустриални предприятия.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР