КЕВР не вижда обективни обстоятелства за драстично повишение на цените

...
КЕВР не вижда обективни обстоятелства за драстично повишение на цените
Коментари Харесай

КЕВР не вижда причини за поскъпване на тока за бита

КЕВР не вижда справедливи условия за фрапантно покачване на цените на тока за бита от 1 юли , съобщи ръководителят на Комисията за енергийно и водно контролиране Иван Иванов след днешното съвещание на регулатора, оповестява Българска национална телевизия.

Иванов разяснява изказвания на работодателските организации, че спекулативно високите цени на енергийния пазар, достигащи до 120 лева за мгвт/ч, ще принудят КЕВР да усили и цената за семействата сред 15 и 30 на 100 , вземайки ги за референтни. Иванов регистрира, че към вчерашния ден, междинната цена на силата на свободния пазар е 75 лв..

 Бизнесът вижда икономическа шизофрения в българската енергетика
Бизнесът вижда икономическа шизофрения в българската енергетика

България има администрация да ръководи целия свят

Той дефинира тези изказвания като спекулативни и прикани бизнеса да не предизвика неоснователни страхове измежду българското общество. Според него най-рано за смяна на цената може да се приказва от края на март, когато бъдат подадени заявките на участниците на пазара.

Посочи, че с готвените промени в Закона за енергетиката, които до дни би трябвало да бъдат оповестени за публично разискване, регулаторът ще получи проверяващи функционалности.

Министър Теменужка Петкова прикани бизнеса да подаде сигнал до Комисията за защита на конкуренцията и даде обещание, че в случай че бъдат установени нарушавания, отговорните ще бъдат осъдени.

 Токът за бита няма да нараства, увери Петкова
Токът за бита няма да нараства, увери Петкова

Единственото сдружението с негативен финансов резултат е " Топлоелектрическа централа Марица изток 2 "
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР