КЕВР не може да развали сделката. Да направим така, че

...
КЕВР не може да развали сделката. Да направим така, че
Коментари Харесай

Красимир Каракачанов: КЕВР не може да развали сделката за ЧЕЗ

КЕВР не може да скапе договорката. Да създадем по този начин, че да ревизира и да не позволява такива покупко-продажби. На българина акълът постоянно идва на другия ден.

Това разяснява в студиото на „ Здравей, България “ по Нова телевизия вицепремиерът Красимир Каракачанов Красимир Дончев Каракачанов е заместител министър-председател по публичния... към профила.

„ Опозицията се опита да употребява този скандал. Правителството няма виновност. С учредения министър председателят е сърдит “, разяснява политикът.

По думите му всички знаят, че този проблем се случва поради празноти в Закона за енергетиката.

„ Хайде да си променим Закона за енергетиката и да не разрешаваме такова нещо “, съобщи Каракачанов.

Проблемът е, че при продажбата на сходно стратегическо сдружение българската страна няма никакви механизми да се намесва, уточни още той.

„ Наложил съм на Искрен Веселинов да създаде текстове по Закона за енергетиката, в които да даден права на КЕВР да ревизира сходни покупко-продажби “, уточни той.

Каракачанов напомни, че КЕВР може да даде лиценз на нови сдружения, а в тази ситуация със договорката казусът е можеш ли да управляваш енергосистемата на 40% от територията на България.

Нападките са част от опозицията. Идеята й е да откри цаката на държавното управление с вярата да яхне белия кон, разяснява още политикът.

„ Енергетиката е преди всичко. Искам страната да си управлява нещата и да не разрешава сходни неща да се случват “, счита Каракачанов.

По думите му Теменужка Петкова Теменужка Петкова е министър на енергетиката. Родена е на 18 януари 1967... към профила подаде оставка и в този момент всички са против нея, без да има виновност.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР