КЕВИС е международен симпозиум за лендарт и кинетично изкуство се

...
КЕВИС е международен симпозиум за лендарт и кинетично изкуство се
Коментари Харесай

Инсталациите на творците от КЕВИС впечатляват посетителите на етнографския музей „Етър”

КЕВИС е интернационален симпозиум за лендарт и кинетично изкуство се организира в Етнографски музей навън „Етър“ в Габрово от 23 до 28 юли. Инсталациите тази година, които са ситуирани из цялата територия на музея, предизвикат огромен интерес измежду посетителите.
 emo  emo1  emo2  emo3  emo5
Инсталациите нямат непрекъснат темперамент, което е част от същността им. Те демонстрират изменящата се природа. В „ Етър ”-а ще останат до началото на септември.

11 преподаватели, сутденти от Националната художествена академия и създатели на свободна процедура от страната и чужбина участваха в това издание на КЕВИС. Международният симпозиум се организира от 2015 година на територията на ЕМО „ Етър ”.

ЕМО „ Етър ” е сътрудник на самодейността, а Сдружение АЛОС – уредник. В симпозиума е взел участие проф. Орлин Дворянов – учител по Съвременно изкуство в Софийскяи университет. Той е един от първите създатели в България, които се занимават със модерно изкуство още от 80-те години на ХХ век. Неговите произведения са едни от първите в историята на актуалното изкуство. Член е и на Сдружение „ Изкуство в деяние ”.

Сред участниците е бил и Добрин Атанасов – помощник на проф. Орлин Дворянов, който преподава „ Съвременно изкуство и Графичен дизайн ” в Софийския университет, катедра Визуални изкуства ”. Партньор на КЕВИС; член е и на Сдружение „ Изкуство в деяние ”. Изявил се е Орфей Миндов – шеф на Националната гимназия „ Тревненска школа ”, член на АРТ група „ Дупини ”, чиято задача е основаване на автентичен авторски артикул в региона на актуалните образни изкуства; образуване и основаване на среда за осъществяване на нови разнородни форми на културно другарство, за представянето и популяризирането им. Скулптур с изяви в страната и чужбина. В самодейността са се присъединили още Галина Динева, експерт по интериорен дизайн, Майа Антова – лекар по Методика на образованието по изобразително изкуство,Калин Плугчиев – художник и член на Сдружение „ Изкуство в деяние ”, Спартак Константинов – художник, занимава се със сценография, живопис и статуя, както и живописецът Светозар Колев-Питкин, графичният дизайнер Сияна Филатова.

В симпозиума са се присъединили и Антония Дуенде – емигрира при започване на 90-те години в Германия, занимава се със модерно изкуство, създател на Нощ на музеите и галериите в Берлин, занимава се концептуално изкуство в целя свят. Член на Сдружение „ Изкуство в деяние ”, а също и Жорж Жу – музикант и фотограф с френски генезис.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР