Кевин Спейси ще се яви в нюйоркски съд от четвъртък,

...
Кевин Спейси ще се яви в нюйоркски съд от четвъртък,
Коментари Харесай

Кевин Спейси се изправя пред съда в Ню Йорк за сексуално насилие

Кевин Спейси ще се яви в нюйоркски съд от четвъртък, с цел да се изправи пред цивилен иск, предявен от американския артист Антъни Рап, който упреква опозорената холивудска звезда, че го е насилвала полово, когато е бил на 14 години, цитира dariknews.bg.

Двукратният притежател на " Оскар ", звезда от сцената, киното и малкия екран, Спейси изчезна от публичното полезрение, откакто през октомври 2017 година стана един от първите реализатори, които бяха въвлечени в неотдавна зародилото се придвижване #MeToo.

Рап, който сега се снима в сериала " Стар Трек: Откритие ", навършва този месец 51 години. През септември 2020 година той подава тъжба против Спейси за подмятания и хипотетично полово посягане на празненство в Манхатън през 1986 година

По това време Рап е бил на 14 години, до момента в който Спейси - в този момент на 63 години, е бил съвсем два пъти по-възрастен от него.

Световна популярност

Спейси, който закупи международна популярност още през 80-те години на предишния век с присъединяване си във филми като " Обичайните обвинени " и " Американски прелести ", а по-късно и в шлагера на Netflix " Къща от карти ", постоянно е отричал обвиняванията в полово принуждение.

Движението #MeToo избухна през октомври 2017 година, когато повече от 80 дами от филмовата промишленост упрекнаха - и в последна сметка смъкнаха, недосегаемия до тогава продуцент Харви Уайнстийн.

В края на месеца Рап за първи път упрекна Спейси, освен това доста в детайли, в изявление за BuzzFeed News.

На идващия ден в Twitter Спейси сервира " най-искрените си извинения " на Рап за всяко " надълбоко несвоевременно пиянско държание ", като съобщи, че не си спомня за случая.

След като наказателното обвиняване за полово посягане беше отхвърлено от арбитър през 2020 година, Рап заведе цивилен иск, поради който ще Спейси ще би трябвало да се яви в правосъдната зала в Манхатън в четвъртък в 9:30 ч. (13:30 GMT) по дело, което ще бъде прегледано от жури и управлявано от арбитър Люис Каплан.

" Г-н Спейси ще се яви в четвъртък и по време на целия развой. Очакваме с неспокойствие оправдаването му от независимо правосъдно жури ", съобщи юристът му Дженифър Келър в имейл до Агенция Франс Прес.

Ако бъде приет за отговорен, Спейси ще би трябвало да заплати доста обезщетение.

Каплан отдръпна първичното обвиняване на Рап в полово посягане, като акцентира, че то е повдигнато прекомерно късно и не попада в обсега на закона на щата Ню Йорк за отбрана на децата, въведен през 2019 година

Съдията обаче призна, че по време на празненството през 1986 година Спейси е опипал задните елементи на 14-годишното момче, вдигнал го е на леглото и е лежащ отчасти върху него, до момента в който е бил изцяло облечен.

Други правосъдни каузи

По време на показанията си 35 години след случая Рап се съгласи, че не е имало " целувки, събличане, пъхане на ръка под облеклата, нито полови изказвания или подмятания " по време на случай, който е траял не повече от две минути.

Срещу Спейси са повдигнати и други обвинявания както в Съединени американски щати, по този начин и във Англия.

През август калифорнийски арбитър го осъди да заплати съвсем 31 млн. $ на продуцентската компания, виновна за основаването на сериала " Къща от карти ", от който той беше уволнен, когато се появиха обвиняванията за полов тормоз против него.

В Лондон против него се води правосъдно гонене за полово посягане против трима мъже в интервала март 2005 година - април 2013 година, когато е бил сценичен режисьор, и по което той през юли предходната година той се разгласи за почтен.

В Масачузетс пък Спейси е упрекнат в непочтено държание и полово посягане против 18-годише чиновник на бар през юли 2016 година Обвиненията бяха свалени през юли 2019 година
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР