Кевин Хасет, който е водещ учен в консервативните икономически среди

...
Кевин Хасет, който е водещ учен в консервативните икономически среди
Коментари Харесай

Икономическият съветник на Белия дом Кевин Хасет подава оставка

Кевин Хасет, който е водещ академик в консервативните стопански среди на Съединени американски щати в продължение на две десетилетия и който пламенно пази подписаните от президента Доналд Тръмп данъчни понижения, скоро ще напусне позицията си на ръководител на Съвета на икономическите съветници в Белия дом, оповестява Bloomberg.

"Кевин Хасет, който е приключил толкоз добра работа за мен и за администрацията, скоро ще си тръгне ", сподели Тръмп в неделя вечерта откакто отпътува за Англия. "Неговият надарен заместител ще бъде избран незабавно щом се върна в Съединени американски щати. Искам да благодаря на Кевин за всичко, което е направил - той е същински другар! ", добави президентът на Съединени американски щати.

57-годишният Хасет - предоставящ безмилостни стопански разбори, послужи като тласък за комерсиалните политики на президента и се хареса в Белия дом. Той процъфтя макар първичния песимизъм от хардлайнерите в кръга на Тръмп. Но въздействието на Хасет в Западното крило изглеждаше смекчено от президента, който постоянно основава политическите си решения на усеща, а не на подробни статистически разбори.

През септември 2017 година Кевин Хасет пое поста на ръководител на Съвета на икономическите съветници, откакто неговата номинация беше доказана от Сената на Съединени американски щати.

Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР