Кевин Бенавидес от тима на Honda даде на хилядите местни

...
Кевин Бенавидес от тима на Honda даде на хилядите местни
Коментари Харесай

В Аржентина ликуват заради него

Кевин Бенавидес от отбора на Honda даде на хилядите локални почитатели от Кордоба, Аржентина мотив за наслада, откакто стъпи на подиума в едно от най-тежките издания на Рали Дакар до момента. Освен това той стана първият аржентинец, който води на рали Дакар в категорията на мотоциклетите.

29-годишният водач беше извънредно бърз в последните стадии на конкуренцията, която стартира преди 2 седмици в Лима, Перу и мина 8 000 км през всевъзможни терени и атмосферни условия. Кевин трябваше да гледа по какъв начин един по едни съотборниците му отпадат и да преодолее горчивите мемоари от предходната година, когато и той трябваше да се отдръпна заради травма.

" Беше страховит Дакар. Много съм благополучен и се усещам ужасно " сподели той, обкръжен от може би най-запалените почитатели на моторни спортове в света. " Беше доста мъчно и се борихме до самия край. Стратегията ни бе съвършена. През цялото време бяхме в челната тройка, даже по едно време и на върха. Завършихме на второ място и спечелихме последната права пред родни почитатели - необикновено ".



Два стадия бяха анулирани през 2018-а заради наводнения и прекомерно рисков терен. Жертви на тежките условия станаха спечелилият от предходната година Сам Съндерланд и звездата на Yamaha Адриен Ван Беверен, който водеше и бе на път да стъпи на почетната стълбичка в едвам третото си присъединяване, само че тежко рухване в 10-ата права го извади от играта.

Друг, който рано завърши своето присъединяване, бе легендата на 2 и 4 колела Нани Рома. Той и навигаторът му Алекс Харо се превъртяха малко преди края на третия стадий, след което Рома бе закаран в болница, с цел да прегледат пострадванията по главата и врата му.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР